گروه: اخبار استان خبر: 110911 / تاریخ انتشار : 1397/6/28 ساعت : 11:12

عمر بن سعد زمانه خود را بشناسید/ای پسر سعد تو از گندم ری نخواهی خورد و در بسترت طعم مرگ را خواهی چشید

عمر بن سعد های زمانه به دنبال منافع و جایگاه و موقعیت های مادی هستند هر بار در هر لباس و با هر پوششی، اما باید اشاره کرد این جریان اسلام و حق است که باید استمرار داشته باشد و قیام امام حسین (ع) به عنوان حق طلب ترین قیام تاریخ سبب احیاء و تداوم این امر شد.

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس؛ تاریخ بشر حوادث زیادی را به خود دیده است، سرگذشت پادشاهان، ملت ها، قوم ها و قبیله ها همه در تاریخ مطالعه و شنیده شده است.

 

اما هیچ کدام از رویدادهای تاریخی بشر به اهمیت قیام امام حسین (ع) در کربلا نیست و دلیل این امر چند نکته است: در حوادث مهم گذشته و حرکت های مهم افراد سرشناس بشر اتفاقات بر اساس هدف های چون تصاحب ثروت و قدرت، جایگاه  و پادشاهی بوده است، از طرفی جنبه های ارزشی نظیر مسائل انسانی کمتر بوده است و حرکت ها و قیام ها نتیجه مثبتی برای سرنوشت بشر در بر نداشته است اما در این سیر تاریخی قیام و حرکتی که برای همیشه ماندگار شد حرکت امام حسین (ع) بود که همه ارزش های انسانی و بشری و توحیدی را احیاء کرد.

 

تقابل جریان صحیح و حق طلبانه با جریان اشتباه و غلط و باطل ضد بشری در عرصه کربلا همه معادلات در تاریخ بشر را برهم زده است و بزرگترین حوادث و تحولات را با خود به همراه داشت، این جریان سراسر عبرت و الگو برای همه ملت های جهان و پیروان حق خواهی و حق طلبی است.

 

در حادثه کربلا افرادی وجود دارند که سرگذشت زندگی آنها دارای تغییرات زیاد است، یکی از این افراد عمر بن سعد است، سعد ابی وقاص پدر عمرسعد یکی از صحابه پیامبر‌(ص) و از فرمانده‌هان لشگر رسول‌الله‌(ص) بود، موقعیت اجتماعی سعد به حدی بود که خود را شایسته خلافت مسلمین می‌دانست، خلیفه دوم او را به عنوان یکی از اصحاب شش نفره شورای تعیین خلیفه، معرفی نمود.

 

مخالفین اهل‌بیت‌(ع) با توجه به موقعیت سعد در میان مسلمین، سعی کردند تا از عمربن‌سعد که هنوز به سن تکامل نرسیده بود، سوء استفاده کنند، پس از قتل عثمان عمر‌بن سعد سعی داشت تا زمینه خلافت را برای پدرش مهیا کند، روزی حضرت علی (ع) به ابن سعد برخورد کرد و به او فرمود می‌بینم روزی را که میان بهشت و دوزخ مخیر شوی و تو آتش دوزخ را اختیار نمایی این فرمایش حضرت علی‌(ع) چند سال بعد تحقق یافت یعنی پس از این‌که یزید به عبیدالله دستور داد تا با امام حسین‌(ع) نبرد کند، عبیدا‌لله به دنبال شخصیتی میگشت که از موقعیت خوبی در میان مسلمین برخوردار باشد.

 

 
 
 

با توجه به موقعیت اجتماعی سعد، و شخصیت به ظاهر مذهبی عمربن‌سعد، عبیدالله او را بهترین فرد تشخیص داد. به همین دلیل فرمانروایی ری و طبرستان را به وی پیشنهاد کرد، عمربن سعد از عبیدالله اجازه فکر کردن خواست و عاقبت به این نتیجه رسید که امارت ری نقد است، ولی تاکنون کسی از عذاب دوزخ خبری نیاورده است.

 

بررسی نحوه گزینش و انتخاب عمر بن سعد برای رویارویی و جنگ با امام حسین (ع)  درس هایی را با خود به همراه دارد، در واقعه کربلا امام حسین (ع) پیغامی برای عمربن‌سعد فرستادند و از او خواستند تا با هم گفتگویی کنند امام در آن مجلس به عمر‌بن‌سعد گفتند: ای پسر سعد! آیا با من مقاتله می‌کنی و از خدایی که بازگشت همه به سوی اوست، هراسی نداری؟ من فرزند کسی هستم که تو بهتر می‌دانی، آیا تو این گروه را رها نمی‌کنی تا با ما باشی؟ عمر سعد جواب داد می‌ترسم خانه‌ام را خراب کنند و املاکم را از من بگیرند امام به او گفتند: من خانه تو را خواهم ساخت و بهتر از آنچه داشتی به تو خواهم داد عمر بهانه‌های دیگری آورد.

 

 

 امام حسین‌(ع) که مشاهده کرد عمر از تصمیم خود برنخواهد گشت، از جای برخاسته و فرمودند: ای پسر سعد! خداوند جان تو را بزودی در بسترت بگیرد و تو را در قیامت نیامرزد. به خدا سوگند می‌دانم که از گندم عراق جز به مقدار اندکی نخوری! ای عمر می‌پنداری عبیدالله ولایت ری و گرگان را به تو خواهد سپرد؟ پس بدان که هرگز به آرزوی خود نخواهی رسید.

 

 ای پسر سعد! هر چه می‌توانی انجام بده ولی بدان که پس از من روی شادی در دنیا و آخرت نخواهی دید. صحبت‌های امام حسین‌(ع) در عمر سعد اثر نکرد و او در لشگر عبیدالله باقی ماند.

 

پس از گذشت چند سال از واقعه عاشورا، مختار‌(ره) به خونخواهی از امام حسین‌(ع) و فرزندان و یاران ایشان قیام کرد سربازان مختار به خانه عمرسعد ریخته و عمر و فرزندش را در خانه خودشان گشتند.

 

عمر بن سعد به دلیل موقعیت اجتماعی پدر از یک طرف و شخصیتی به ظاهر مذهبی از طرف دیگر به عنوان فرمانده لشگر عبیدالله انتخاب شد و در مقابل امام ایستاد و سرانجام او تباهی در دنیا و آخرت شد.

 

رویدادهای تاریخی همیشه در حال تکرار است یعنی سهم خواهی، منفعت طلبی، جاه طلبی از آفاتی است که باعث می شود انسان در هنگام مواجه شدن با جریان حق به دلیل خوی منفعت و دنیاطلبی باطل را انتخاب می کند و در مقابل جریان حق به جنگ خواهد رفت.

 

در عرصه های سیاسی و در حکومت هایی که در صدد پیاده سازی احکام اسلام هستند عمر بن سعد هایی فراونی دیده می شود عده ای به طمع قدرت در مقابل رهبری حق ایستادگی کردند و با چهره نفاق آلود با کشتار همنوعان خود در صدد رسیدن به جایگاه و موقعیت بودند، یکی از این عناصر جریان مجاهدین خلق در تاریخ انقلاب اسلامی کشورمان است، آنان که منافع و قدرت و جایگاه مادی را طالب بودند از طریق اقدامات مسلحانه و با کشتارهای فجیع سعی بر دست یافتن به جایگاه اجتماعی بودند.

 

جریان های پنهان و نفوذی نیز وجود دارند که اعتقادی به اسلام ندارند و اگر باوری دارند هم معتقدند باید احکام اسلام در گوشه ای باشد و پیروان مشغول عبادات فردی باشند و عقیده آنها بر استقرار حکومت های سرمایه داری و لیبرالی جهان امروز است، در واقع باید گفت آنها پیاده نظام دشمن در عرصه داخلی هستند این گروه در زیر لوای جریان سیاسی خاص برای مشروعیت داشتن نام و نشان آن جریان را با خود به یدک می کشند اما اقدامات پنهانی آنها در تخریب و تحریف انقلاب و اسلام و احکام برآمده از آن در حوزه اجتماع کارگشا برای اهداف بلند مدت دشمنان اسلام است.

 

 

باید اشاره کرد اشخاصی هستند که سوابق و اقداماتی را برای استقرار حق و حکومت اسلام در انقلاب اسلامی در کارنامه دارند اما در طول زمان به دلایل مختلفی نظیر مخالفت و عدم تبعیت از رهبری حق و دنیاپرستی و زندگی اشرافی راه و روش آنها  دچار تغییر می شود به گونه ای که در خارج از قاعده اسلام سعی بر تامین منافع انقلاب  و اسلام دارند این افراد روحیه تسلیم و سازش را برگزیدند و موفقیتی از این اقدام خود کسب نکردند، هرچند اقدامات این گروه برای تامین منافع اسلام بود اما انحراف از مسیر حق سبب کارشکنی در ادامه اهداف و آرمان ها اسلام برای پیاده سازی شد و اسلام و انقلاب از اقدام آنها بهره ای نبرد.

دولت ها و خلفای به ظاهر اسلامی امروز نظیر عربستان سعودی  با پیاده کردن اهداف دشمنان اسلام و حمایت از جنایات رژیم های نامشروع برای کشتار مسلمانان، خنجر خیانت را بر بدنه اسلام و مسلیمن وارد کرده است، آل سعودی که دشمن اهل بیت است و با برنامه و طرح های خود منجر مانع تحقق برنامه های مشروع کشورهای اسلامی جهت تحقق امر ظهور منجی آخر آلزمان است.

 
 
 
 
 

عمر بن سعد های زمانه به دنبال منافع و جایگاه و موقعیت های مادی هستند هر بار در لباس و با هر روشی اما باید اشاره کرد این جریان اسلام و حق است که باید استمرار داشته باشد و این خواست خداست و هر چند در طول زمان تلاش های زیادی صورت گرفته است و موفقیت های هم را کسب نمودند اما قیام امام حسین (ع)  به عنوان  حق طلب ترین قیام تاریخ سبب احیاء و تداوم این امر شد حتی اگر به قیمت کشته شدن و اسارات عزیزان خود باشد.

 

انتهای پیام/

تبلیغات سروش زیر خبر
کلیدواژه
نظرات | 0 نظر
captcha
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به “ صبح زاگرس” ما می باشد.