گروه: اخبار استان خبر: 135816 / تاریخ انتشار : 1398/5/30 ساعت : 11:55

اطعام نیازمندان مهمترین مولفه زندگی اسلامی است

اطعام نیازمندان یکی از روش های سبک زندگی اسلامی است که همواره مورد تاکید ائمه اطهار بوده است و آن را یکی از راه های رسیدن به خدا می دانند.

به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس، همواره در کتاب های مختلف سبک زندگی اسلامی و شیوه و روش پیامبران اسلام ترسیم شده است که مردم بدانند پیامبرانشان در گذشته که امکانات خیلی کمتری وجود داشت چگونه زندگی می کردند و اکنون در این دنیا پیشرفته و مدرن مردم باید چگونه زندگی کنند که زندگیِ اسلامی باشد.

 

وقتی به صورت خیلی دقیق به این کتاب ها نگاه کنیم می بینیم که ریز ترین مسئله در خصوص زندگی یک فرد را نیز بیان کرده اند این نشان می دهد که سبک زندگی تا چه اندازه برای ائمه اطهار مهم بوده است و ارزشمند، اما گویا این روزها سبک زندگی خیلی ها دچار تغییر جدی شده است تغییری که در درجه اول خانواده را تهدید می کند و بعد آسیب آن به جامعه می رسد.

 

در این خصوص می توان به آیه زیر اشاره کرد:

 الْمَکَارِمُ عَشْرٌ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَکُونَ فِیکَ فَلْتَکُنْ .. صِدْقُ الْبَأْسِ وَ صِدْقُ اللِّسَانِ وَ أَدَاءُ الْأَمَانَةِ وَ صِلَةُ الرَّحِمِ وَ إِقْرَاءُ الضَّیْفِ وَ إِطْعَامُ السَّائِلِ وَ الْمُکَافَأَةُ عَلَى الصَّنَائِعِ وَ التَّذَمُّمُ لِلْجَارِ وَ التَّذَمُّمُ لِلصَّاحِبِ وَ رَأْسُهُنَّ الْحَیَاء

 

مکارم ده تا هستند : اگر مى توانى آنها را داشته باش: استقامت در سختى ها، راستگویى، امانتدارى، صله رحم، میهمان نوازى، اطعام نیازمند، جبران کردن نیکى ها، رعایت حق و حرمت همسایه، مراعات حق و حرمت رفیق و در رأس همه، حیا.

 

مَنْ اَطْعَمَ مُسْلِما جائِعا اَطْعَمَهُ اللّه‏ُ مِنْ ثِمارِ الْجَنَّةِ؛

هر کس مسلمان گرسنه ‏اى را غذا بدهد، خداوند از میوه‏ هاى بهشت به او بخوراند.

 

از این دو آیه ای که در بالا نوشته شده است به راحتی می توان متوجه شد که اطعام نیازمندان در دین اسلام تا چه اندازه ارزشمند است و در زندگی اسلامی به این موضوع توجه ویژه ای شده است همچنین آیات و روایاتی دیگری هستند که اهمیت اطعام نیازمندان را بر همه روشن کرده است.

 

یکی از موضوعاتی که نیاز است همیشه آن را در زندگی خودمان رعایت کنیم و گاهی در لیست زندگی مان قرار دهیم همین موضوع اطعام نیازمندان است اما متاسفانه  یکی از بزرگترین مشکلاتی که اکنون جامعه بشری با آن مواجهه است فاصله طبقاتی بسیار زیاد است چرا که در برخی از جامعه ها هستند افرادی که در ثروت و پول غرق شده اند و برخی دیگر برای یک میلیون یا دو میلیون تومان در زندان هستند و یا از پرداخت اجاره خانه و معیشت زندگی عاجز مانده اند.

 

اما وقتی ثروتمندان نیز به فکر نیازمندان باشند و بدون شک خیلی از این مشکلات بر طرف می شود دین اسلام و قران کریم در آیه های مختلف همواره بر اطعام نیازمندان سفارش ویزه ای داشته است و آن یکی از وسیله های رسیدن به خدا بیان می کند.

 

یکی از مواردی که در سبک زندگی اسلامی وجود دارد اطعام نیازمندان است و فضیلت های بسیار زیادی نیز برای آن مشخص شده است یکی از آنها افزایش رزق و روزی و عدالت در جامعه است از جمله آثار اخروی اطعام آن است که شخص به عنوان ابرار وارد بهشت می‌شود. بر تخت‌های روان می‌نشیند و از آب و هوای معتدل آن برخوردار می‌گردد. لباس‌های حریر و ابریشمین می‌پوشد و از غذاها و نوشیدنی‌های بهشتی بهره مند می‌شود و از همه مهم‌تر از نعمت لقای الهی برخوردار می‌گردد. (سوره الانسان)

قرآن در آیه های مختلف به اطعام نیازمندان اشاره کرده است از جمله اینکه  که افراد یا جوامعی ترک اطعام می‌کنند که از دوزخیان هستند، (حاقه آیه52و 43) یا شیفته مال دنیا شده‌اند (فجر آیه81و 02) و در حقیقت کافر به خدا (یس آیه 74 و حاقه آیه33و 43) و آخرت (یس آیه 74و 84 و ماعون آیه1و 3) و مجرم واقعی (مدثر آیه 4 و 44) هستند.

 

این آیه ها و سوره های قران کریم اهمیت و ارزشمند بودن اطعام نیازمندان را بیان می کند  که در سبک زندگی اسلامی نیز این موارد وجود دارد هر چند که اطعام نیازمندان در ایران و استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد اما می توان گفت که با توجه به مشکلات اقتصادی کم رنگ شده است.

 

با این وجود در ایام مذهبی از جمله در اعیاد مختلف و دهه اول مرحم و اربعین اطعام نیازمندان را می توان در هر محل و روستا و هر شهری دید که مردم چگونه مرغ و یاگوسفند خودشان را نذر می کنند و به اطعام می دهند هر کس در توان خودش این رسم را انجام می دهد و اطعام نیازمندان در این ایام فراموش نمی شود.

 

انفاق از جمله معامله هایی است که انسان با خداوند انجام می دهد و هیچگاه متضرر نمی شود. خداوند میزان سود انفاق را از دو برابر تا هفتصد برابر بیان کرده است که این میزان سود بستگی به میزان شایستگی فرد دارد. در آیه ۲۶۱ سوره بقره می خوانیم:



"مَثَلُ الَّذینَ یُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ فی‏ سَبیلِ اللَّهِ کَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنابِلَ فی‏ کُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَ اللَّهُ یُضاعِفُ لِمَنْ یَشاءُ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیمٌ"


"کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق می کنند همانند بذری هستند که هفت خوشه برویاند که در هر خوشه، یکصد دانه باشد و خداوند آن را برای هر کس بخواهد (و شایستگی داشته باشد) دو یا چند برابر می کند و خدا (از نظر قدرت و رحمت) وسیع و (به همه چیز) داناست."

 

برخی ها که ثروت زیادی دارند از ترس اینکه آن را از دست بدهند و فقیر شوند انفاق نمی کنند در حالی که اگر انفاق نکنند بدون شک فقیر خواهند شد، انفاق کردن و اطعام نیازمندان نیز در سبک زندگی پیامبران بوده است و هنوز هم در میان خیلی از مردم وجود دارد.

 

انتهای پیام/

 

تبلیغات سروش زیر خبر
کلیدواژه
نظرات | 0 نظر
captcha
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به “ صبح زاگرس” ما می باشد.