کشنده نبودن سویه اُمیکرون باور غلط جامعه است/سویه جدید کرونا را جدی بگیرید
سعیدی نژاد از روند نزولی بستری بیماران کرونایی خبر داد و گفت: اولین مرتبه ای است که در پیک بیماری کرونا با تخت خالی رو به رو هستیم اما خطر در کمین است.
رئیس بیمارستان شهید جلیل یاسوج در گفتگو با پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس در خصوص آخرین وضعیت سویه امیکرون در مرکز استان گفت: سویه اُمیکرون ویروس جهش یافته کرونا است که منشا آن نیز ابتدا از آفریقا گزارش شده است که در بحث ماندگاری و انتقال آن هنوز زمان دقیقی به دست نیامده است، برای اینکه بتوان نظر قطعی در این خصوص داده شود نیاز به گذشت زمان و آشنایی بیشتر با این سویه کرونا است.
سعیدی نژاد ادامه داد: میزان مبتلا شدن این سویه از کرونا خیلی بالا بوده به نحوی که اگر قبلا یک فاصله 2 متری و زمان 15 دقیقه ای لازم بود که کرونا فرد را مبتلا کند و در آن مدت یک نفر می توانست 4 نفر را به صورت متوسط مبتلا کند در خصوص اُمیکرون تعداد افرادی که می توانند مبتلا شوند خیلی بیشتر است به نحوی که اگر یک نفر در یک خانواده مبتلا شود در یک فاصله زمانی خیلی کوتاه همه اعضای خانواده را مبتلا کند به طوری که تعدادی از اعضای خانواده داری علائم و تعدادی شاید بدون علائم باشند.
سعیدی نژاد گفت: در بحث ماندگاری و سرایت متوسط بین 5 الی 10 روز مشخص شده است، که بستگی به تکثیر و میزان ویروس دارد ، اما نیاز است افراد و به طور متوسط 5 روز قرنطینه شوند و بعد از 5 روز احتمال انتقال کمتر است ولی با این وجود اگر فرد دارای علائم باشد همچنان حتی تا 2 الی 3 هفته را برای قرنطیه باید در نظر گرفت. به همین خاطر حتی افرادی که بدون علائم هستند یعنی مبتلا نیستند ولی سابقه تماس با فرد مبتلا را داشته اند باید یک سری پروتکل ها را رعایت کنند و فرض را بر این بگذارندکه احتمال آلودگی آن وجود دارد تا اینکه خلاف آن ثابت شود.
رئیس بیمارستان شهید جلیل افزود: توصیه می شود که در بحث استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی دقت لازم را داشته باشند و افرادی که علائم کرونا را دارند باید بحث قرنطیه خانگی را جدی بگیرند.
وی خاطر نشان کرد: اینکه در جامعه گفته می شود سویه امیکرون کشنده نیست یک باور غلط است که باب شده است ، اکنون آمار مرگ میر ها را در جامعه مشاهده می کنیم عکس این موضوع را نشان می دهد، میزان کشندگی آن نسبت به سویه های قبلی به چند دلیل مقداری کمتر است ولی با توجه به اینکه میزان سرایت به افراد در این سویه بالا بوده تعداد فوتی ها افزایش پیدا می کند.
رئیس بیمارستان شهید جلیل یاسوج افزود: برای اینکه میزان کشندگی یک سویه را کاملا مشاهده کنیم نیاز به زمان دارد، ما در فاز اول میزان ابتلا را می بینیم بعد از بیماری های بعدی را می بینیم و متوسط بعد از 2 هفته آمار فوتی ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
وی گفت: بنا براین این موضع یک باور غلط است که سویه امیکرون کشنده نیست، امیکرون نیز می تواند کشنده باشد و اگر میزان کشندگی آن کمتر باشد با توجه به اینکه میزان سرایت آن خیلی بالا است به همین خاطر باید این سویه کرونا را جدی بگیریم تا جامعه دچار آسیب نشود.
سعیدی نژاد رئیس بیمارستان شهید جلیل یاسوج در پایان خاطر نشان کرد: در استان کهگیلویه وبویراحمد نیز این سویه فراگیر شده است و هر کسی که برای سرماخوردگی، آب ریزش بینی و امثال این هابه مراکز درمانی مراجعه می کند این بیماران را باید امیکرون در نظر بگیریم تا خلاف آن ثابت شود.
انتهای پیام/