اگر می توانستم شورای دوره پنجم را تعطیل می کردم/به جای فروش زمین ها، منابع درآمدی را فعال کنید/پیش بینی دهرابپور از شورای ششم یاسوج
محمدرحیم دهرابپور در گفتگوی چالشی با این رسانه در خصوص موضوعات مختلف مدیریت شهری یاسوج به اظهارنظر پرداخت.
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس محمدرحیم دهرابپور عضو باسابقه و سابق شورای شهر یاسوج در یک گفتگوی چالشی با این رسانه شرکت کرد و در خصوص موضوعات مختلف شهر یاسوج به اظهارنظر پرداخت. در ادامه بخش دوم این گفتگو آمده است:
برای مطالعه بخش اول اینجا کلیک کنید
صبح زاگرس: اگر قاض القضات شهر یاسوج بودید شورای پنجم و ششم را به چه چیزی محکوم می کردید؟
دهرابپور : باید دقت شود اگر اعضای شورا مطالبه گری دارند نیازی به محاکمه شدن ندارند اما اگر مطالبه گری ندارند و به دنبال منفعت خودشان هستند شورای حل اختلاف باید وارد این قضایا شود.ورود محاکم قضایی به شورا و شهرداری باید به صورت قانونی باشد اگر من بودم به صورت قانونی وارد عمل می شدم.
ابتدای سال 98 سال دوم شورای پنجم بود گزارشی 15 صفحه ای به تمام مسئولان نوشتم که به فریاد این شهر برسید ، اگر در موقعیتی قرار می گرفتم که بتوانم کاری انجام دهم شورای دور پنجم را همان سال اول و دوم تعطیل می کردم.
به نظر من تشکیل شورای دور ششم اصلا راه قانونی را طی نکرد، دو سه نفر بدون اینکه صلاحیت شان تایید شود آمدند رای مردم را جمع کردند وقتی شورای دوره پنجم در مرداد 1400 تمام شد قانونا باید شهردار کنار می رفت و سرپرست برای شهرداری مشخص می شد اما این کار شکل نگرفت.
شورای دور پنجم قانونی شکل گرفت اما زمانی که باید آغاز می کرد با تصمیمات خارج از شورا و خارج از روند برای شهرداری، شهردار انتخاب کردند ، بدون اینکه در میان اعضای شورای حضور پیدا کنند و کاندیداها را مطرح کنند اما بدون هماهنگی فردی را به عنوان شهردار معرفی کردند که همین مساله مهمترین دلیلی بود که نیاز بود شورای پنجم شکل نگیرد و کارش غیر قانونی بود.
بعد از 6 ماه باید بررسی می شد که مدیریت شهری چه کاری برای توسعه شهری انجام داده است و چه برنامه ای دارد، چه دلیلی دارد وقتی شورا مصوبه ای دارد اجرا نشود.
صبح زاگرس: رسانه ها در شورای پنجم اطلاع رسانی های زیادی داشتند و، کار رسانه اگاه رسانی است گاها رسانه ها توسط اعضای شورا به پای میز محاکمه رفتند نظر شما در این خصوص چیست؟
دهرابپور : یکی از افتخارات من این است که تفکر رسانه ای دارم و چندین سال مسئول رسانه جمهوری اسلامی در استان بودم، علل مهم مشکلات فعلی جامعه ما این است که رسانه به معنای واقعی وجود ندارد و یا میدان ندارد، گاهی میدان به رسانه ها داده نمی شود یکی از اشکلاتی که مسئولان از ما گرفتند این بود که در جلسات از رسانه ها دعوت می کنید.
گفتند حق نداشتید از رسانه ها در جلسات دعوت کنید این اشکال بر ما گرفته می شد اعتقاد من این بود تمام جلسات باید رسانه ها حضور داشته باشند تا مطالبه گری مردم رسانده شود مردم می خواهند بدانند این اعضای شورا چه کاری انجام می دهند.
دو سال اخر شورای پنجم ، میدان دادن به رسانه ها بود، همیشه رسانه ها در جلسات ما حضور داشتند ، من خودم گاهی به رسانه ها تذکر می دادم که در راستای قانون و منافع عمومی قلم بزنند و متهم نشوند که جانب داری می کنند. اما این موضوع را بزرگ کردند و دامن زدند افراد مخالف این موضوع را بزرگ کردند گاهی فلان رسانه در استان نیست اما می نشینند و با اخبارش شهر را به هم می ریزد.
رسانه یک حرکت الهی است و نباید زیر سوال برود.
صبح زاگرس: تفاوت رسانه های مردمی با رسانه هایی پولی در چیست؟
دهرابپور : رسانه هایی که رسالت واقعی شان را انجام می دهند به منزله چشم است این رسانه ها با رسانه های دیگر زمین تا آسمان فرق دارند حساب شان جداست اکثر رسانه های ما خوب عمل می کنند و در چارچوب قانون قلم می زنند تعداد کمی هستند که اینگونه عمل نمی کنند و نیاز است قانون اجازه فعالیت به آن ها را ندهد، در حالی که این گونه رسانه ها نیز در میان مسئولان بیشتر مخاطب دارد ، ما در هر صورت به رسانه نیاز داریم در برخی مسائل و دولت های مختلف برخی رسانه ها میدان دارند و برخی ندارند به نظر من رسانه هایی که خوب عمل می کنند کمتر مورد توجه است و تمایل مسئولان به سمت رسانه های بازاری است.
صبح زاگرس: شباهت ها و تفاوت های شورای پنجم و ششم چیست؟
دهرابپور : از شورای چهارم شروع می کنم مسیری که شورای چهارم شروع کرده هنوز ادامه دارد و تفکر شورایی هیچوقت حاکمیت نداشته است تفکری که در دور چهارم به پنجم نفوذ کرد هنوز ادامه دارد ، تفکر منفعت طلبی و فرصت طلبی وجود دارد این تفکرات در دور پنجم مقداری مهار شد اما در دور ششم کاملا در اوج قدرت است.
دوره چهارم و ششم را یکی می بینم و تفاوتی از نظر اکثریت نمی بینم دوره پنجم تفکر شورایی تا اندازه ای شکل گرفت اما به نظرم مورد کم لطفی قرار گرفت و کاری کردند که چند نفرشان حاضر نشدند مجددا در انتخابات شرکت کنند.
صبح زاگرس: به نظر شما شورای ششم به هدفش می رسد؟
دهرابپور : فکر نکنم شورای ششم در راستای تحقق بخشیدن به خواسته های مردم و شهروندان و بحث توسعه ، آینده ای داشته باشد؛ اول و آخرش یکی است.
صبح زاگرس: چرا پروژه بزرگی در یاسوج تعریف نمی شود؟
دهرابپور : از شروع به کار دوره پنجم توسعه شهر دیده شود ، خواهان این هستم یک گروه حقیقت یاب شکل بگیرد و بررسی شود که این شهر از سال 96 تا کنون چه توسعه ای داشته است؟چرا شهرداری این شهر اکنون فقیر ترین شهرداری است، خیلی از کارگران شهرداری هنوز حقوق نگرفته اند خود کارکنان رسمی نیز گاهی حقوق شان را به موقع دریافت نمی کنند شهری که 22 منبع درامدی فعال می تواند داشته باشد اما یا غیر فعال هستند و یا در اختیار کسانی هستند که نفعی برای شهرداری ندارد.
سال گذشته طرح جامع شهر را مطرح کردند که تهیه شده است اما این طرح ناقص است در این خصوص تحلیلی نوشتم و برای وزارت ارسال کردم که استقبال کردند و اجرای طرح را راکد کردند، سر و ته این طرح مشخص نیست.
نکته جالب اینجاست که یکی از مشکلات شهرهای قدیمی بافت قدیمی آن هاست اما مشکل شهر یاسوج بافت جدید آن است ، خیلی از مناطق شهر شرایط مشخصی ندارند یکی زمینی خریده و بدون هیچ توجهی خانه ساخته است این همه محلاتی که وجود دارد نادیده گرفته شده است به نظر من این طرح ناقص است و باید مورد بازنگری قرار بگیرد.
می فروشند و می سازند و هیچکس نظارتی ندارد.
سواحل بشار رها شده است اصلا توجهی به اینها می شود؟ چرا نسبت به این مسائل بی تفاوتی وجود دارد؟
خواهان تشکیل گروه حقیقت یاب هستم بررسی شود چه بر سر این شهر امده است ، چرا بعد از 50 سال هنوز مشکلات اولیه این شهر حل نشده است.چرا اجازه داده شده برخی از سرانه های شهر بازارچه شود آقایان لطف کنند همراهی کنند.
صبح زاگرس: آیا شهرداری یاسوج 100 منبع درآمدی دارد؟
دهرابپور: من 20 مورد منبع درامدی قانونی مشخص در این شهر سراغ دارم ،اما خیلی از این منابع درامدی تعطیل شده است یا در اختیار دیگران است و طلبکار شهرداری هم می شوند؛ ایده مدیریت شهری مهم است که بتواند این منابع را فعال کند اگر این منابع فعال شود شهر یاسوج می تواند ثروتمند ترین شهر شود هر چند که به نظر من ثروتمند هست اما شهرداری فقیری دارد، خیلی زشت است که جلوی مسئولان دست بلند شود و یا زمین هایی که سرمایه شهر هستند فروخته شود.
برخی می گفتند زمین های شهرداری فروخته شود و بدهکاری ها داده شود درحالی که این ها سرمایه های این شهر هستند، شما به جای فروختن زمین ها منابع درآمدی خود را فعال کنید.
در همین بلوار شهید قرنی قبلا بازارچه ماهی فروشی وجود داشت اما الان ویرانه شده است ، یا کنار شهرداری یک مکانی برای تعاونی کارکنان در نظر گرفته شده بود که به فردی دو میلیون تومان اجاره داده شده بود ، پیگیری کردم و معترض شدم جلوی این کار را گرفتیم گفتم یا تعاونی کارکنان شود یا مثل بقیه مغازه ها اجاره داده شود چرا اینقدر کم باشد.
در این خصوص شکایت بنده را کردند اما از این فرد ادعای خسارت شد، هنوز هم درب این مکان بسته است، منابع درامدی مگر غیر از اینهاست.
رسانه ها خواهان تشکیل گروه حقیقت یاب باشند که چه بر سر این شهر امده است.
ادامه دارد ....
انتهای پیام/