جدیدترین قتلگاه حیات وحش در زیست بوم دنا را بشناسید+تصاویر
جدول آبی نیروگاه شهر سی سخت به دلیل نداشتن حفاظ و ایمنی لازم به قتلگاه حیوانات و حیات وحش دنا تبدیل شده است.
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاعرسانی صبح زاگرس پارک ملی و منطقه حفاظتشده دنا با ۸۰ کیلومتر طول طولانیترین رشتهکوه زاگرس است و کوهنوردان بنام جهان این رشتهکوه را آلپ ایران نام نهادهاند.
تاکنون تعداد ۱۶۹ گونه جانوری در این منطقه شناساییشده است که خوشبختانه با حفاظتی که در ۱۷ سال گذشته که از این زیستبوم حیاتی بهعملآمده، شاهد رشد و تکثیر گونههای حائز اهمیت چون کل و بز، خرس قهوهای، خوک وحشی، پلنگ و … بودهایم.
گونههای پستاندار پارک ملی و منطقه حفاظتشده دنا شامل کل و بز، گراز، خرس قهوهای، پلنگ، گرگ، روباه، کفتار، شغال، گورکن، موش کور، موشخرما، سنجاب جنگلی، خرگوش، سمور، راسو، خفاش، نعل اسبی، گربه وحشی، کاراکال، خفاش گوش بلند، سگ آبی، تشی، جوجهتیغی، سیاهگوش و گوزن زرد ایرانی (در اسارت) است که خطرات زیادی آنان را تهدید میکند.
وجود فرهنگ شکار و صید بین مردم محلی منطقه، چرای بیشازحد دام، افزایش جمعیت روستایی و شهری، تخریب مراتع، قطع درختان جنگل، تبدیل اراضی جنگلی به کشاورزی، جادهسازی، فراهم نبودن زمینههای اشتغال برای جذب نیروی کار، گرایش مردم به کشاورزی سنتی در اراضی نامناسب، جمعآوری گیاهان دارویی و خوراکی، عدم مدیریت جامع در بهرهبرداری از منابع طبیعی، وجود پروانه چرای دام مازاد بر ظرفیت مراتع، بخشی از عوامل تهدید تنوع زیستی منطقه حفاظتشده و پارک ملی دنا است.
در جدیدترین تهدیدات میتوان به جدول آبی نیروگاه شهر سی سخت اشاره کرد که به دلیل نداشتن حفاظ و ایمنی لازم به قتلگاه حیوانات و حیاتوحش دنا تبدیلشده است.
اخیراً نیز لاشه یک قلاده گربه در جدول آبی نیروگاه شهر سی سخت پیدا شد که یکی از کشاورزان حین پاکسازی دریچه ورودی آب نیروگاه، متوجه لاشه جانوری در آب میشود.
با بررسی کارشناسان حفاظت محیط زیست استان مشخص شد که لاشه مربوط به گربه کوهی بوده است.
اکنون این جدول آبی به قتلگاهی برای حیاتوحش دنا تبدیلشده، در سنوات گذشته تاکنون به دلیل باز بودن اطراف جدول ۲ قلاده پلنگ و یک قلاده بچه خرس براثر سقوط در این جدول تلفشدهاند.
لازم به ذکر است ایمنسازی جدول آبی وظیفه مسئولین نیروگاه است و این موضوع از طریق مراجع قضایی قابلپیگیری خواهد بود.
انتهای پیام/