آپدیت با ترکیه؛ زلزله سی سخت برای مدیران کهگیلویه و بویراحمدی درس نشد؟
پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و باز توانی مراحل چهارگانه مدیریت بحران محسوب میشود موضوعی که مدیران کهگیلویه و بویراحمدی نتوانستند در زلزله سیسخت به فوریت اجرایی کنند.
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس سوانح و حوادث طبیعی سالانه سبب خسارتهای بسیار قابلتوجه جانی و مالی در کشور میشود و این موضوع در هیچ کجای این کره خاکی استثنا ندارد و هرلحظه میتواند در نقطهای بحران ایجاد کند.
در روزهای گذشته زلزله در بزرگترین و پرجمعیتترین استان آذربایجان غربی یعنی خوی خسارت جانی و مالی ایجاد کرد تا این زلزله ما را به گذشته نچندان دور کهگیلویه و بویراحمد ببرد و سی سخت قطب محصولات باغی و گردشگری این استان را در ذهن تداعی کند، شهری که اگر نیروهای مسلح و بسیج مردمی بهسرعت وارد آن نمیشد بدون شک بحران زلزله خیلی زود نمیتوانست مدیریت شود.
پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و باز توانی مراحل چهارگانه مدیریت بحران محسوب میشود موضوعی که ما نمیخواهیم در کهگیلویه و بویراحمد برای آن کارنامه صادر کنیم چراکه هم مسئولان و هم مردم میتوانند بهترین قاضی باشند.
بلایا حدومرز نمیشناسند و با پشتمیزنشینی و صدور دستور نمیتوان حریف آنها شد و نباید خوشحال باشیم که سی سخت را بعد از وقوع زلزله ساختیم بلکه باید با زلزلهای که در این شهر اتفاق افتاد درس مدیریت بحران بگیریم و با زلزله چند روز گذشته کشور ترکیه آپدیت شویم.
نگرشهای مدیریت بحران بر این واقعیت تکیهدارند که آسیبپذیریها رابطه معکوس و نسبتاً کاملی با توانمندیها در مواجهه با بحران دارند، برای اینکه حداقل روی کاغذ وضعیت را بسنجیم چند سؤال را طرح میکنیم و به سراغ عملیاتی شدن این دستورات نمیرویم چراکه نماینده ارشد دولت در کهگیلویه و بویراحمد نکته قابلتأملی را در روزهای گذشته عنوان کردند که عین عبارت را تلاش میکنیم بکار بگیریم.
سید علی احمدزاده بابیان اینکه در یک کار کوچک رفو زه شدیم چه برسد به کارهای بزرگ خاطرنشان کرد: در مقابل رهبر معظم انقلاب، رئیسجمهور و مردم سربهزیر و شرمنده هستیم.
و حالا سؤالاتی که مسئولان باید پاسخگوی آن باشند:
آیا شناسایی کامل شهرهای استان که امکان وقوع زلزله رادارند و اولویتبندی آنها ازنظر کمکهایی که باید دریافت نمایند انجامشده است؟
برنامۀضربتی مقاومسازی بناها و رعایت ضوابط ایمنی و مهندسی در ساختوسازها در کهگیلویه و بویراحمد به کجا رسیده؟
آیا در استان برقراری زمینهایی در کنار شهرها بهعنوان سایت چادری که از قبل در آن بهطور مشخص سکوهایی برای استقرار چادرها دارای پریز برق، شیر آب و چند عدد سرویس بهداشتی احداثشده که در موقع زلزله بلافاصله چادرها را برافراشته و خانوادهها را در آن استقرار بدهند؟
تجهیز تأسیسات شهری از قبیل ایستگاههای تقلیل فشار گاز و ترمینالهای توزیع برق و آب به سنسورهای حساسی که در مواقع زلزله بهطور خودکار مانع ارتباط یافتن جریان انرژی شود راداریم یا همانند برف هفتههای گذشته با قطع برق در توزیع نانوآب درجا میزنیم؟
انتهای پیام/