
کارشناس مسائل سیاسی گفت: حتی اگر ایران به FATF بپیوندد و از فهرست سیاه خارج شود، تحریمهای گسترده آمریکا همچنان پابرجا خواهند بود.
به گزارش پیگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» با توجه به شرایط خاص ایران و بحثهای داغ حول پیوستن یا عدم پیوستن به FATF (گروه ویژه اقدام مالی)، مخالفان این اقدام استدلالهای مدافعان را به دلایلی چند غیرمنطقی میدانند. برای بررسی دقیقتر این موضوع، با حسین محمدیزاده، کارشناس مسائل سیاسی، به گفتگو نشستیم. محمدیزاده در این گفتگو به تشریح دلایل مخالفت با این اقدام پرداخت و ابعاد مختلف این موضوع را تحلیل کرد.
محمدیزاده در ابتدا با اشاره به تحریمهای ایالاتمتحده گفت: حتی اگر ایران به FATF بپیوندد و از فهرست سیاه خارج شود، تحریمهای گسترده آمریکا همچنان پابرجا خواهند بود. بانکها و مؤسسات مالی بینالمللی به دلیل ریسک بالای همکاری با ایران، از هرگونه تعامل خودداری میکنند. بنابراین، تصویب FATF به تنهایی نمیتواند مشکلات بانکی ایران را حل کند. این استدلال که FATF به تسهیل تعاملات بانکی منجر میشود، در عمل با وجود تحریمهای گسترده آمریکا بیاثر است.
وی در ادامه به نگرانیهای مربوط به افشای اطلاعات مالی اشاره کرد و افزود: پیوستن به FATF ممکن است منجر به افشای اطلاعات مالی حساس ایران به نهادهای بینالمللی شود. این اطلاعات میتواند برای شناسایی تراکنشهای مالی مرتبط با دورزدن تحریمها مورد استفاده قرار گیرد و در نهایت، فشارهای اقتصادی بیشتری بر ایران وارد کند. این موضوع بهویژه در شرایطی که ایران نیازمند حفظ انعطافپذیری در سیستم مالی خود است، بسیار حائز اهمیت است.
این استاد دانشگاه یاسوج همچنین به چالشهای منطقهای ایران اشاره کرد و گفت: «استانداردهای FATF شامل قوانین سختگیرانهای درباره تأمین مالی گروههایی است که از سوی آمریکا و اروپا به عنوان «تروریستی» شناخته میشوند. ایران به دلایل استراتژیک و امنیتی از برخی گروههای منطقهای حمایت میکند که ممکن است تحت این قوانین قرار گیرند. پیوستن به FATF میتواند ایران را در حمایت از این گروهها تحت فشار قرار دهد و حتی زمینهساز تحریمهای جدید ضدایرانی شود.
وی در ادامه به ناکارآمدی FATF در رفع تحریمها اشاره کرد و گفت: «تجربه کشورهای دیگر مانند روسیه و ونزوئلا نشان داده است که حتی با همکاری با FATF، تحریمهای ناشی از مسائل سیاسی همچنان پابرجا هستند. FATF به عنوان یک ابزار نظارتی عمل میکند و نمیتواند فشارهای تحریمی را کاهش دهد. بنابراین، این استدلال که تصویب FATF به رفع تحریمها منجر میشود، چندان قوی به نظر نمیرسد.
محمدیزاده در ادامه به موضوع استقلال اقتصادی ایران پرداخت و گفت: تصویب لوایح FATF میتواند استقلال اقتصادی ایران را تضعیف کند. این لوایح ممکن است ایران را تحت نظارتهای خارجی قرار دهد و توانایی کشور را برای کنترل تراکنشهای مالی داخلی و خارجی محدود کند. در شرایط تحریم، حفظ کنترل بر سیستم مالی برای ایران حیاتی است و FATF ممکن است این کنترل را به نهادهای بینالمللی واگذار کند.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- گرد و خاک ادارات بهمئی را تعطیل کرد
- شور عزاداران حسینی در ششمین شب ماه محرم
- صحبتهای امیدبخش فرمانده سپاه فتح ویژه این روزها
- اصولگرایان و اصلاحطلبان کهگیلویهوبویراحمد متحد شدند
- اولویت ظرفیتهای بخش تجاری و صنفی
- فراهم شدن بستر سرمایهگذاری و تولید در استان
- یاسوج؛ پایتخت پروژههای تمامنشده ایران!
- تفکر عاشورا زنده است؛ اینبار در میدان مقاومت!
- دهانت را ببند ترامپ قمار باز
- کشت نشاء در مزارع آغاز شد
- مشاهده بیشتر