رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1404/02/17 Wednesday - 2025 07 May الأربعاء ، 9 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-16 07:10 شماره خبر : 12628
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه‌وبویراحمد:

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: امروز جامعه عشایری ما مظلوم است؛ ولی همین عشایر سربازان خط مقدم جبهه تولید کشور هستند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» مدیرکل امور عشایری کهگیلویه و بویراحمد در سفر یک‌روزه خود به شهرستان لنده با رئیس دادگستری، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج لنده، بخشداران مرکزی و موگرمون، فرمانده انتظامی شهرستان لنده و شهردار دیدار و گفتگو کرد.

 

 صادق فاتحی در دیدار با شهردار لنده ضمن قدردانی از همراهی و همکاری خوب شهردارلنده با مجموعه امور عشایری شهرستان لنده گفت: وقتی امام خمینی (ره) عشایر را ذخایر انقلاب می‌نامند قطعاً در همه مقاطع تاریخی انقلاب اسلامی به‌خصوص در دوران دفاع مقدس این قشر فرهیخته به‌خوبی در میادین نبرد حاضر شدند و جانانه از ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی دفاع کردند.

مدیرکل امورعشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: اگر دیروز عشایر ما در خط مقدم نبرد با دشمنان بودند؛ ولی امروز نیز در خط مقدم جبهه تولید هستند و برای تکمیل زنجیره غذایی جامعه شبانه‌روز در حال تلاش هستند.

 وی افزود: جامعه عشایری در کشور یک جامعه‌ای مظلومی است که نیازمند همراهی و همکاری همه دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی و امدادی در کشور هستند.

 

 سلمان رنجبر گفت: خدمات اداره امور عشایری بر هیچ‌کس پوشیده نیست به‌خصوص در چند سال گذشته که یک تحول اساسی در حوزه امور عشایری از ساختمان اداری گرفته تا افزایش قابل‌توجه میزان رضایتمندی عشایر از عملکرد نیک آئین رئیس اداره امور عشایری شهرستان لنده که حقیقتاً جهادی در حال کار هستند.

 شهردارلنده گفت: ما در مجموعه شهرداری با تمام توان آماده همکاری و همراهی با مجموعه امور عشایری هستیم چرا که بیشترین همراهی و همکاری را با مجموعه شهرداری دارند.

 

مدیرکل امور عشایری کهگیلویه و بویراحمد در ادامه در دیدار با فرمانده انتظامی شهرستان لنده گفت: امروز امنیت به‌عنوان سنگ زیرین جامعه است که اگر این مهم نباشد جامعه دچار هرج‌ومرج خواهد شد.

 فاتحی تأکید کرد: خدمات و تلاش‌های ارزشمند مجموعه نیروی انتظامی در همه حوزه‌ها کاملاً آشکار است و این مهم در حوزه امور عشایری و تأمین امنیت پایدار مناطق عشایری دوچندان است.

 وی در ادامه گفت: تلاش‌ها و زحمات ارزشمند شما در گسترانیدن چتر امنیت در مناطق عشایری و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی در منطقه کوه سیاه، دلی مهرجان و خیار کار برای ما در مجموعه امور عشایری قابل‌تحسین است.

مدیرکل امور عشایری کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از افتخارات بنده این است که خود عشایر زاده هستم و این مهم امروز باعث شده است تا خادم کسانی باشیم که با دردها و رنج‌های آنان کاملاً آشنا هستم و سختی‌ها و مشقت‌های عشایر را از نزدیک لمس کردم.

 وی در ادامه گفت: قطعاً خدمت‌رسانی به عشایر با خدمت‌رسانی به جوامع روستایی و شهری کاملاً متفاوت است چرا که جامعه عشایری یا جامعه گسترده و پراکنده است به همین منظور نمی‌توان همه آنان متمرکز کرد و باید همه آنان خدمات‌رسانی شود.

 سید فیض‌الله جهان‌دیده در ادامه گفت: رسانه قلب تپنده جامعه است و اگر تلاش و زحمات ارزشمند خبرنگاران و اهالی رسانه نباشد قطعاً آحاد جامعه در جریان خدمات ارزشمند صورت‌گرفته در جمهوری اسلامی ایران نخواهند گرفت.

 فرمانده انتظامی شهرستان لنده گفت: یکی از شاخصه‌های یک مدیر خوب در جامعه اسلامی بحث رعایت اصول اخلاقی و دینی و الگو شدن برای سایر مدیران است که الحق و النصاف رئیس اداره امور عشایری لنده نمونه بارز یک مدیر خوب و الگو برای همه مدیران است.

 وی افزود: زحمات و تلاش‌های عشایر در جامعه قابل‌تقدیر است چرا که این قشر خط مقدم جبهه تولید کشور هستند.

 فرمانده انتظامی شهرستان لنده گفت: باتوجه‌به نقش مهم عشایر در تکمیل زنجیره غذایی جامعه قطعاً تأمین امنیت این قشر بر عهده همه ما است و در این راه کوتاهی نخواهیم کرد و با جان دل در برقراری هرچه بهتر امنیت در مناطق عشایری با همراهی و همکاری این عزیزان تلاش خواهیم کرد.

 جهان‌دیده گفت: قطعاً توجه به نیازمندی‌های عشایر به‌خصوص در بحث تأمین آب شرب پایدار یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 وی افزود: از زمان حضور رئیس اداره امور عشایری شهرستان لنده شاهد یک همگرایی و همدلی بین دو ایل بزرگ طیبی و بهمئی در کوه سیاه هستیم که این همدلی و هم‌افزایی باعث افزایش امنیت عمومی در این منطقه عشایری شده است.

مدیرکل امور عشایری کهگیلویه و بویراحمد در ادامه در دیدار با فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان لنده گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چشم و امید ملت ایران است و چرا که سپاه پاسداران در همه میادین در کف میدان خدمت است.

 فاتحی تأکید کرد: قطعاً فرمایش حکیمانه بنیان‌گذار انقلاب اسلامی که فرمودند: «اگر سپاه نبود کشور هم نبود» و ما امروز وقتی به این حجم از توانمندهای دفاعی، عمرانی، فرهنگی و توسعه‌ای و جهادی در جامعه می‌رسیدم نقش بی‌بدیل سپاه پاسداران کاملاً هویدا است.

 وی در ادامه خاطرنشان کرد: اداره کل امور عشایری استان آمادگی دارد تا از ظرفیت عظیم بسیج سازندگی در راستای رفع محرومیت‌های مناطق عشایری از قبیل ساخت سرویس‌های بهداشتی، ساخت و تأمین مخازن آب برای عشایر در همه مناطق عشایری استان استفاده کند.

مدیرکل امور عشایری استان گفت: انتظار داریم جامعه عشایری را که بیشترین نقش را در تأمین زنجیره تولید غذایی ما دارند را همه حمایت کنیم چرا که خدمت به این قشر مظلوم عبادت است.

 فاتحی خاطرنشان کرد: کل اعتبار ما در سال گذشته ۵۵۰ میلیارد ریال بود که از این مبلغ تنها ۱۴درصد یعنی ۱۵۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت که با این حجم از آب‌رسانی و مناطق سخت کوهستانی و مشکلات خاص عشایری واقعاً ناچیز است.

 وی افزود: متأسفانه در بحث استخدام‌ها و حتی قوانین جامعه عشایری ما مظلوم واقع شدند که انتظار داریم قانون‌گذاران نسبت به این مهم همراهی و همکاری لازم را داشته باشند.

 مدیرکل امور عشایری استان گفت: بیش از ۸۵درصد عشایر پراکنده هستند و همین خدمت‌رسانی به عشایر را حقیقتاً سخت کرده است؛ ولی بااین‌وجود ما با همه توانی که داریم درحال‌خدمت هستیم.

در ادامه نیز رضا رستم نژاد ضمن قدردانی از تلاش‌های رئیس اداره امور عشایر شهرستان لنده گفت: اداره و رئیس اداره امور عشایر شهرستان لنده یکی از جمله مدیرانی است که در حوزه کاهش جرائم و رفع اختلافات بیشترین نقش و سهم را در مناطق عشایری دارد.

رئیس دادگستری شهرستان لنده گفت: در بحث اختلافات عشایری در حوزه کوه سیاه اگر مدیریت و حضور وی نبود قطعاً تنش در این منطقه عشایری به اوج خود می‌رسید که نشان از مردم‌دار بودن و پای‌کار مردم بودن وی است.

 وی در ادامه گفت: در بحث آب‌رسانی به روستاها باوجودی وظیفه قانونی در قبال روستاها ندارند و فقط باید عشایر شهرستان را پوشش دهند؛ ولی وقتی بحران آب را در برخی روستاها شخصاً مشاهده کردم در تماس با وی فوراً نسبت به تأمین آب روستاها با تانکر اقدام کرد درحالی‌که وظیفه آب‌وفاضلاب شهرستان بود.

 رستم نژاد گفت: در بحث تعامل و همکاری با ادارات و نهادها نیز وی در بین همه مدیران شایسته است و به سهم خود از زحمات وی قدردانی می‌کنیم.

 وی افزود: مردم‌داری و در میدان بودن و خدمت‌رسانی به مردم از شاخصه‌های مهم رئیس اداره امور عشایری شهرستان لنده است که جا دارد به واسطه حضور چنین نیروهای در مجموعه عشایری استان افتخار کرد.

 در ادامه نیز صادق فاتحی ضمن قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی دستگاه قضایی گفت: قطعاً اگر همین همدلی‌ها و همراهی‌های مجموعه‌های مختلف قضایی، امنیتی و انتظامی و اداری شهرستان لنده نبود ما در حوزه‌های مأموریتی خود در امور عشایری شهرستان لنده موفق نبودیم و این امروز برای ما یک افتخار است.

 مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: امروز عشایر ما به واسطه تلاش شبانه‌روزی که در دامان طبیعت برای تکمیل چرخه زنجیره غذایی برای آحاد مختلف جامعه دارند شایسته بهترین خدمت‌ها هستند.

 وی افزود: یکی از چالش‌های که ما در حوزه امور عشایر با آن مواجه هستیم بحث مشکلات زیر ساختی در مناطق عشایری از جمله ساخت سکوها یا نشیمن‌گاه‌ها و احداث مخازن آب شرب عشایر است که انتظار داریم اداره منابع طبیعی و آبخیزداری در سطح استان این همدلی و وفاق را بیشتر داشته باشد و دستگاه قضایی نیز حمایت ویژه‌ای از عشایر داشته باشند.

 فاتحی تأکید کرد: عشایر ما در سخت‌ترین شرایط در حال تولید مایحتاج خود و سیار آحاد جامعه هستند و انتظار داریم که سایر ادارات و نهادها همراهی و همکاری لازم را با این قشر مظلوم و زحمت‌کش داشته باشند.

 وی افزود: پراکندگی جامعه عشایری به‌خصوص در حوزه امنیت نیازمند حمایت ویژه دستگاه قضایی و امنیتی است.

 مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از ۲۶ پرونده برای عشایر حوزه بویراحمد تشکیل پرونده شده است و این در حالی است که متأسفانه برخی مسائل و مشکلات در سایر حوزه‌ها است که نیازمند تعامل و همدلی است می‌توانیم در رفع مشکلات عشایر همدل‌تر رفتار کنیم.

 وی افزود: قطعاً تلاش‌های ارزشمند نیک آئین رئیس اداره امور عشایر شهرستان لنده در ارتقای سطح کمی و کیفی فعالیت‌های اداره امور عشایر شهرستان لنده قابل‌تقدیر است.

در ادامه نیز بخشداران مرکزی و موگرمون شهرستان لنده با مدیرکل امور عشایری استان در محل اداره امور عشایری دیدار و در خصوص مشکلات حوزه عشایر در دو بخش مرکزی و موگرمون گفتگو کردند.

 سید امین شفایی در این دیدار به مشکلات اساسی حوزه آب بهاره اشاره کرد و گفت: یکی از چالش‌ها و مشکلاتی که ما در بخش مرکزی لنده داریم بحث آب‌رسانی به عشایر حوزه آب بهاره است که حقیقتاً کار آب‌رسانی را شهرستان لنده را سخت کرده است چرا که این عشایر بیشتر به حوزه‌های شهرستان‌های بهمئی و بهبهان نزدیک هستند و باید کار آب‌رسانی به آنان از طریق این دو شهرستان تأمین شود.

 بخشدار مرکزی لنده گفت: انتظار داریم این تعامل و هماهنگی برای رفع مشکلات حوزه آب عشایر منطقه آب بهاره هرچه سریع‌تر حل شود.

 در ادامه نیز مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: در خصوص رفع مشکلات حوزه آب بهاره قطعاً پیگیری‌های لازم را از طریق شهرستان بهمئی خواهیم داشت.

 فاتحی تأکید کرد: باتوجه‌به وضعیت اعتباراتی امور عشایر استان انتظار داریم در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان لنده سهم قابل‌توجهی برای بحث ساماندهی مناطق عشایری و جاده‌های ارتباطی و ایجاد مخازن ذخیره آب تخصیص یابد تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن خدمت‌رسانی کنیم.

 

 در ادامه نیز مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد به همراه بخشدار موگرمون و رئیس اداره امورعشایر شهرستان لنده از مناطق عشایری در بخش موگرمون بازدید کردند و پای درد دل عشایر نشستند.

 عادل مرادی بخشدار موگرمون گفت: متأسفانه برخی معارضات اداری و شخصی در بیشتر مناطق عشایری اجازه کار را به امور عشایری نمی‌دهند و همین مسئله در بیشتر موارد باعث شد که کار نیمه‌کاره رها شود.

 بخشدار موگرمون گفت: در حوزه امور عشایر شهرستان لنده بیش از ۹۰۰ خانوار عشایری در شهرستان لنده داریم که در فصل کوچ بیش از ۴۰۰ خانوار عشایری مهمان نیز از استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد بر این جمعیت افزوده می‌شود که کار خدمات‌رسانی را سخت‌تر کرده است.

 وی افزود: با تعاملات خیلی خوب رئیس اداره امور عشایر و عدالت در خدمات‌رسانی به عشایر دو ایل بزرگ طیبی و بهمئی در کوه سیاه و دلی خیار کار در چند سال گذشته شاهد کمترین تنش‌ها و درگیری‌ها بودیم که به‌خودی‌خود قابل‌تحسین است.

 مرادی گفت: باتوجه‌به فاصله ۱۲۰ کیلومتری که باید تانکرهای آب‌رسانی شهرستان لنده در فصل تابستان به عشایر آب‌رسانی کنند نیاز است که در بحث تجهیزات و امکانات حمایت ویژه‌ای از اداره امور عشایر شهرستان لنده را داشته باشیم.

 بخشدار موگرمون در ادامه گفت: از همه زحمات و تلاش‌های رئیس اداره امور عشایری شهرستان لنده و شرکت ثلاث لنده که انصافاً در خدمات‌رسانی به عشایر در چند سال گذشته سنگ تمام گذاشتند قدردانی می‌کنیم.

 وی در پایان افزود: انتظار داریم بحث بازگشایی جاده‌های عشایری شهرستان لنده هرچه سریع‌تر از سوی اداره کل پیگیری و اجرایی شود تا عشایر هرچه سریع‌تر بتوانند در مناطق خود اسکان پیدا کنند.

تصاویر تکمیلی در زیر آمده است:

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار