
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد به شرح فضیلتها، کیفیت اطعام دادن و افضل ثوابهای آمده در ماهمبارک رمضان پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالرحیم عبودی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص ماه مبارک رمضان و فضیلتها و کیفیت عبادات در این ماه گفت: ضمن عرض تبریک بهمناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان خدمت همه مومنین و مومنات در سراسر جهان، ماه مبارک رمضان ماه با عظمتی است همانطور که در دعا هم میخونیم «هذا شهر الرمضان ...» یعنی خدای متعال برای ماه مبارک رمضان حساب ویژهای باز کرده است.
صبح زاگرس: فضیلتهای ماهمبارک رمضان کداماند؟
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد: تعبیر زیبایی که در روایت داریم که پیامبر گرامی اسلام فرمودند: ماه مبارک رمضان ماه امت من است، یعنی ماه امت پیغمبر است. از جمله فضیلتها و ویژگیهای این ماه عزیز این است که انسان در این ماه به سمت بندگی خدا پیش میرود و ارتباط خود را در حرکت با خدا بیشتر میکند.
آنجا که انسان با دعا، تحجد و توسل قلب خود را نورانی میکند و وقتی که قلب نورانی شود، قطعا آن قلب جایگاه خداوند متعال خواهد بود. قلبی که نورانی شود غیر از خداوند متعال را نمیپذیرد، از فضیلتهای عظیم این ماه سحرهای این ماه مبارک است که تاکید بسیاری بر شبزندهداری آن شده است، در سحری که همه خوابند و در حال استراحت هستند افضل است که انسان بلند شده و با خدای خود به راز و نیاز بپردازد.
در فضیلت این شب فرمودند که حتی اگر حال عبادت را هم ندارید، بلند شوید و در سحر بیدار باشید، بنشینید و تفکر و به خدا توجه کنید ولو در این حد حالا چه برسد به اینکه انسان بتواند در سحر عبادت و توسل پیدا کند، با خدای خود سخن گفته و استغفار نماید، که این در جایگاه خود بسیار ارزشمند است.
آیات و روایات بسیاری در این باب وارد شده است که میتوان به روایتی از پیامبر گرامى (ص) درباره ماه مبارک رمضان اشاره داشت که مىفرمایند: «اى مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و مغفرت به شما روى آورد، ماهى که نزد خدا از هر ماه برتر و روزهایش بر همه روزها و شبهایش بر همه شبها و ساعاتش بر همه ساعات برتر است، ماهى است که شما در آن به میهمانى خدا دعوت شده و مورد لطف او قرار گرفتهاید، نفسهای شما در آن تسبیح و خوابتان در آن عبادت، عملتان در آن مقبول و دعایتان در آن مستجاب است، بهترین ساعاتى است که خداوند به بندگانش نظر رحمت میکند.»
یا روایت دیگر از حضرت امام صادق (ع) که مىفرماید: «کل قرآنکریم در ماه رمضان نازل شد، سپس در مدت بیست سال بر پیامبر اکرم (ص) و صحف ابراهیم در شب اول ماه رمضان و تورات در روز ششم ماه رمضان، انجیل در روز سیزدهم ماه رمضان و زبور در روز هیجدهم ماه رمضان نازل شد.» که این نشان از عظمت این ماه دارد که تمام کتب آسمانی ما در این ماه پرفضیلت نازل شدهاند.
صبح زاگرس: افضل ثوابهای ماهمبارک رمضان بیشتر کدام موارد اند؟
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد: از فضایل ماه مبارک رمضان ثوابهایی است که خدای متعال برای این ماه قرار دادهاست. ما در آموزههای دینیمان داریم که در این ماه حتی خوابیدن هم ثواب بسیار دارد به نحوی که فرشتگان قادر به نگارش ثواب آن نیستند، این خواب در ماه مبارک رمضان مورد عنایت خداوند متعال قرار میگیرد و انسانی که روزه باشد و در این ماه بخوابد به استراحت آن هم خدا ثواب و پاداش میدهد.
ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن است و در این ماه تلاوت قرآن همراه با تدبر در قرآن و در حقیقت فهمیدن قرآن به گونهای که انسان متوجه باشد قرآن چهخواسته و چه میگوید، دستورات آن چیست و ما را از چیزی نهی میکند برای آن ثوابی بینهایت نوشته خواهد شد، قرآن نسخه شفابخش زندگی انسانهاست، اگر انسان این نسخه را متوجه شود و به آن عمل کند یقینا انسانی سعادتمند خواهد شد.
بنابراین این ماه پربرکت قرآن است که انسان باید فراموش نکند در این ماه تلاوت قرآنکریم از چه جایگاهی در نزد خداوند متعال برخوردار است و خداوند برای کسی که قرآن را تلاوت کند چه پاداش و ثوابهایی در نظر گرفته است.
رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم) میفرمایند: وَ مَنْ تَلا فیه آیَةً مِنَ القُرْآنِ، کانَ لَهُ مِثْلُ اَجْرِمَنْ خَتَمَ القُرْآنَ فى غَیْرِهِ مِنَ الشُّهُورِ. کسى که در ماه مبارک رمضان یک آیه قرآن بخواند پاداش او همانند کسى است که قرآن را در ماههاى دیگر ختم کرده است.
صبحزاگرس: کیفیت و فضیلت اطعام دادن در ماهمبارک کدام است؟
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد: یکی از سنتهای خوبی که در ماه مبارک رمضان در بین مؤمنان رایج بوده و روایات از ائمه اطهار نیز به آن تاکید فراوان دارند افطاری دادن و میهمانی کردن اقوام، دوستان، یتیمان و نیارمندان است.
امام صادق (ع) در این باره میفرمایند: کسی که مؤمنی را افطاری دهد، کفاره یک سال گناه او شمرده میشود؛ و کسی که ۲ مؤمن را افطاری دهد، بر خداوند است که او را وارد بهشت سازد، این است ثواب اطعام مومنان در ماهمبارک رمضان و یا در جای دیگری رسول خدا (ص) در خطبه شعبانیه درباره زنده نگه داشتن افطاری دادن چنین میفرمایند: بدانید که خداوند به عزت خود قسم یاد کرده است که نمازگزاران و سجده کنندهگان را عذاب نکند. ای مردم! هر کسی از شما روزهدار مؤمنی را افطار دهد، چنان است که گویا بندهای را آزاد کرده، و خداوند از لغزشهای گذشتهاش میگذرد.
تمام کارها در این ماه اگر برای خدا باشد عبادت است. در روایت آمده است که: هیچ چیز مانند غذا دادن و قربانى كردن انسان را به خداوند متعال نزدیك نمیكند، که افطاری دادن در ماه مبارک رمضان بهتر و برتر است.
یکی عرض کرد! ای رسول خدا، همه ما قدرت افطاری دادن و سیرکردن شکم افراد را نداریم، پیامبر خدا فرمودند: با پارهی خرما و مقداری آب، آتش را از خود دور کنید. ای مردم! اگر کسی در این ماه اخلاق خودش را نیکو و اصلاح کند، جواز عبور از پل صراط برای او خواهد بود. و آن کسی که در این ماه بر زیردستان خود آسان گرفته و سخت گیری نکند، خداوند حساب را بر او آسان میگیرد.
میهمان هم فرقی نمیکند. هر که باشد عزیز و محترم است و لازم نیست برای رسیدن به ثواب افطاری حتما فقرا را دعوت نمایید البته اطعام فقرا علاوه بر ثواب افطاری، انفاق نیز محسوب میشود اما افطار به خویشاوندان ارجحیت دارد.
افطاری موجب انس و الفت، تجدید دیدارها، پیوند ارحام، انفاق، و ترویج خوبیها و دوستیها میشود و اما مهمترین اثر افطاری، در ترویج فرهنگ روزهداری است ضمن آن که شادی و طراوت فوق العادهای هم به ماه مبارک رمضان میبخشد. افطاری موقعیتی فراهم میکند تا روزهداران در برخورد با یکدیگر از ایمان و صبر یکدیگر تاثیر بگیرند و اعتقادات خود را تقویت کنند.
صبح زاگرس: آداب ماهمبارک رمضان کداماند؟
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان کهگیلویه و بویراحمد: از امیرالمؤمنین (علیه السلام) روایت شده است: نگویید رمضان؛ زیرا نمیدانید رمضان چیست؟ اگر کسی گفت؛ باید صدقه داده و روزه بگیرد؛ و همانطور که خداوند فرموده است بگویید ماه رمضان، از جمله آداب این ماه پربرکت میتوان به؛ خواندن سوره قدر قبل از سحر و افطار، بهترین دعایی که خوب است قبل از افطار خوانده شود.
دعایی است که در اقبال آمده و مفضل بن عمر آن را روایت کرده است: اللهم رب العظیم، از مراقبتهای ماه رمضان، پاک کردن دل با توبه صادقانه است. از دیگر مراقبت های این ماه، پاکیزه نمودن مال با دادن خمس است تا غذا، لباس، مکان و هر چیزی که روزه دار در آن دخل و تصرف می کند، پاک شود. روایات زیادی داریم که: ماه رمضان، ابتدای سال است: اگر انسان در این ماه، خود را سالم نگه دارد، تمام سال سلامت خواهد ماند. از مراقبات این ماه، انجام دادن متناسب نوافل و مستحبات است.
از کارهای مهم در این ماه، قرائت قرآن، دعا و ذکر است، دعای ابی حمزه ثمالی را نیز باید به اندازهای که میتواند، در تمام شبها یا یک شب درمیان بخواند. هر روز یکی از دعاهای روز را خوانده و برای توفیق در شب قدر و شب عید فطر زیاد دعا نماید و نباید در روزهای جمعه، نمازی را که روایت شده است، ترک کند.
از مهمترین دعاها در شب و روز، دعا برای ولی امر، خلیفه خداوند، امام زمان (عج) میباشد. و باید برای پدر، مادر، معلمین، برادران دینی، نزدیکان، همسایگان و هرکسی که حقی به گردن او دارد همچنین تمام مؤمنین، دعا و استغفار نموده و آنان را در دعاهایی که برای خود مینماید، شریک کند.
از اعمال مهم این ماه، غسل در شب و روز اول و شب های فرد است. در روایت آمده است: کسی که شب اول ماه رمضان، در رودی جاری غسل کرده و سی مشت آب بر سرش بریزد، تا ماه رمضان آینده پاک میشود و کسی که در اولین روز سال، در آب جاری غسل کرده و سی مشت آب بر سرش بریزد، این عمل، داروی یک سال او خواهد بود.
از افضل ایام در ماه مبارک رمضان شبها و روزهای پرفضیلت قدر است که آن خود فلسفه بسیار زیاد و فضیلتهای مختص و بیشمار مربوط به خود را دارد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- خداحافظ آقای قاضی
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- آغاز اجرای طرح پارکبانی در یاسوج
- بزرگترین اثر هنری در یاسوج!
- ۹ فوتی ومصدوم در تصادفات بویراحمد و دنا
- ساماندهی چشمه آب شرب روستای عروه
- جشن میلاد امام رضا (ع) در یاسوج
- پردیس هنری گچساران ۱۴۰۵ به بهرهبرداری میرسد
- آیین تجلیل از نامآوران تئاتر کهگیلویه و بویراحمد
- چشمه نباتی، قلب شهر یاسوج محروم از امکانات
- سرگردانی چراغهای راهنمایی خیابان پاسداران یاسوج
- برگزاری جشنهای سراسری«خواهر برادری» در تفرجگاههای کهگیلویهوبویراحمد
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- تصادف وحشتناک در محور یاسوج–اصفهان
- امضای تفاهمنامه همکاری دستگاه قضائی و سپاهفتح
- رتبه ۱۱ کهگیلویهوبویراحمد در نهضت ملی مسکن
- خطمقدم مقابله با کمآبی؛ زاگرس در آرایش دفاعی
- برپایی نمایشگاه حمایت از تولیدات خانگی در لیکک
- واکنش تاجگردون به افزایش قیمت بنزین
- معلم، سرمایهساز و تاریخساز جامعه است
- راهاندازی بخش مراقبتهای ویژه قلب یاسوج
- رونق اقتصادی کهگیلویهوبویراحمد با نور خورشید
- پرچم رضوی در آغوش مردمان روستای کریک دنا
- عطر رضوی در سی سخت پیچید
- پنجشنبههای سرمایهگذاری در کهگیلویهوبویراحمد
- کلنگزنی احداث 158 منزل سازمانی سپاه در کهگیلویهوبویراحمد
- همایش نکوداشت مقام معلم در گچساران+ تصاویر
- رفع دغدغههای معلمان از اولویتهای بسیج فرهنگیان
- خاموشیهای بیبرنامه شهرستان بویراحمد؛ روزهای داغ
- آبشار کمردوغ زیبای خفته سرزمین زاگرس
- ترامپ آرامش جام جهانی را بهم ریخت
- اختلافهای بیهوده فرصت توسعه را استان میگیرد
- قاتلان ورزشکار دهدشتی در چنگ قانون
- مشاهده بیشتر