رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/04/29 Sunday - 2025 20 July الأحد ، 25 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-29 00:25 شماره خبر : 14556
یاسوج از قافله اعتبارات جاماند؛

شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با چالش جدی کمبود بودجه عمرانی روبه‌رو بوده و این موضوع انتقادات گسترده‌ای را از سوی مقامات محلی و شهروندان برانگیخته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» یاسوج شهر زخمی خورده یا همان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی افزون بر 300 هزار نفر داشته که امروز با چالش جدی کمبود بودجه عمرانی باهدف ارتقای خدمات‌دهی کمی و کیفی به شهروندان روبه‌رو است و این موضوع انتقادات گسترده‌ای را از سوی مقامات محلی و شهروندان برانگیخته و سؤالاتی را درباره عدالت در تخصیص منابع در این استان مطرح کرده است.

سهم ناچیز یاسوج از بودجه استانی

پایتخت طبیعت ایران که به‌عنوان مرکز استان و پیشانی کهگیلویه و بویراحمد نقش حیاتی در توسعه و رونق این منطقه دارد و این شهر به‌نوعی مرکز رفت‌وآمد ساکنان سایر شهرستان‌ها بوده و به‌عنوان قطب تجاری، فرهنگی واداری استان شناخته می‌شود؛ امروز با کمبود بودجه کافی، با چالش مهم در ارائه خدمات مناسب به شهروندان و ایفای نقش کلیدی خود روبه بوده که باعث شده که این شهر حیاتی از قافله اعتبارات عمرانی جا بماند.

هرچند که جهانگیر شاهینی رئیس سازمان برنامه‌وبودجه استان به وجود بیش از یک هزار و 500 پروژه فرسایشی و نیمه‌کاره در استان اشاره داشته و یکی از راهکارهای به سرانجام رسیدن این پروژه‌ها را اولویت‌بندی هوشمندانه برای رسیدن به دستیابی به اهداف آن دانسته، اما سؤال اصلی اینجاست که چرا با توجه به اولویت‌دهی برخی از پروژه‌های مهم شهری در مرکز استان، اما میزان بودجه به آنان قطره‌چکانی بوده است.

حتی در این زمینه شاهینی با تقسیم‌بندی اعتبارات به سه بخش ملی، مشترک و استانی، موفقیت دستگاه‌های اجرایی را منوط به اولویت‌گذاری دانست و افزود: برخی دستگاه‌ها در این زمینه عملکرد مطلوبی داشته‌اند، اما ضعف برخی دیگر نیازمند اصلاح فوری است.

وی بابیان اینکه ۹۰۰ طرح جدید و ۶۰۰ طرح مستمر در استان نیازمند تأمین اعتبار هستند، اظهار داشت: برای تکمیل این طرح‌ها به حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با توجه به شرایط بودجه‌ای کشور، تحقق آن امکان‌پذیر نیست.

 چالش‌های یاسوج در سایه بی‌عدالتی

شاهینی ادامه داد: انتخاب طرح‌های اولویت‌دار اجتناب‌ناپذیر است و دستگاه‌ها باید در انعقاد قراردادهای پیمانکاری، نرخ‌گذاری صحیح را رعایت کنند و در تأمین منابع مالی محلی، به راهکارهای عملیاتی توجه داشته باشند.

تخصیص نیافتن بودجه شاخص به پروژه‌های شهری و بودجه قطره‌چکانی به مرکز استان صدای بسیاری از مسئولان شهری ازجمله رئیس شورای شهر یاسوج را درآورده واکبری با انتقاد از این بودجه آن را یک ابر چالش برای به سرانجام نرسیدن پروژه‌های عمرانی دانسته است.

رئیس شورای شهر یاسوج، نیز با اعتراض به نحوه توزیع اعتبارات گفته است: بسیاری از طرح‌های شهرداری به دلیل کمبود منابع مالی تعطیل‌شده‌اند؛ این در حالی است که شهر یاسوج با بیش از ۳۳۰ هزار نفر جمعیت، نیازمند اعتبارات بیشتری است.

چرا توسعه در بویراحمد متوقف شد؟
وی میزان اعتبار اختصاص‌یافته به شهرداری یاسوج از محل اعتبارات عمرانی شهرستان را ۲۷ میلیارد تومان اعلام کرد و آن را ناکافی برای تکمیل طرح‌های نیمه‌کاره دانست، ابراز داشته است: همچنین برخی مدیران شهرستانی نیز از ناکافی بودن اعتبارات اختصاص‌یافته به دستگاه‌های اجرایی خود انتقاد کرده و خواستار بازنگری در توزیع منابع شدند.

اکبری با انتقاد از نحوه تخصیص بودجه عمرانی، اعلام کرد: این شهر با کمبود شدید بودجه مواجه است به‌گونه‌ای که از مجموع 466 میلیارد تومان اعتبار تخصیص‌یافته به شهرستان بویراحمد، تنها 27 میلیارد تومان به شهرداری یاسوج اختصاص‌یافته و این در حالی است که یاسوج، حدود 90 درصد از جمعیت این شهرستان را در خود جای‌داده است.

 مرکز استان یا شهر فراموش‌شده؟

وی در ادامه به نحوه توزیع اعتبارات استانی اعتراض کرد و گفت: شاخص‌هایی مانند جمعیت، مهاجرت و مرکزیت استان باید در نظر گرفته شوند، حدود 330 هزار نفر از جمعیت شهرستان بویراحمد در یاسوج ساکن هستند و این شهر به دلیل موقعیت خاص خود، باید در تخصیص اعتبارات ویژه‌تر دیده شود.

معمای بودجه در بویراحمد

رئیس شورای شهر یاسوج همچنین به توقف پروژه‌های عمرانی شهر به دلیل کمبود اعتبار اشاره کرد و خواستار توزیع عادلانه اعتبارات شد و گفت که مردم یاسوج از این وضعیت ناراضی هستند.

اکبری به پروژه نیمه‌تمام پل بنسنجان اشاره کرد و گفت: این پروژه به دلیل کمبود اعتبار متوقف‌شده است، کمبود بودجه همچنین بر کیفیت خدمات شهری، مانند آسفالت معابر و توسعه فضای سبز، تأثیر منفی گذاشته است.

یاسوج دومین شهر پر مهاجر کشور

به گفته وی، یاسوج پس از مشهد دومین شهر کشور ازنظر نرخ مهاجرت است و این موضوع فشار زیادی بر زیرساخت‌های شهری وارد کرده است و این موج مهاجرت نیاز به منابع و خدمات شهری را افزایش داده و تخصیص بودجه کافی برای پاسخگویی به این نیازها ضروری است.

رئیس شورای شهر یاسوج هشدار داد که اگر توزیع اعتبارات نفت در سال جاری نیز به همین شکل انجام شود، بهتر است اساساً این تقسیم صورت نگیرد و واقعیت امر در نحوه تخصیص اعتبارات باید تجدیدنظر شود و این شیوه پاسخگوی نیازهای رفاهی و زیرساختی شهر نیست.

 در همین راستا محمد بهرامی نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تمرکز اعتبارات در وزارتخانه‌ها گفت: بخشی از منابع بودجه‌ای از اختیار شهرستان و استان خارج‌شده است.

اعتبارات جوابگو نیست
وی بابیان اینکه در سال جاری مبلغی نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه‌های مختلف به شهرستان بویراحمد اختصاص‌یافته که اگرچه ناکافی است، اما در ردیف‌های ملی وضعیت استان نسبت به دیگر استان‌ها مطلوب‌تر ارزیابی‌شده است، ابراز داشت: استفاده از اعتبارات بر اساس اولویت‌ها، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش دولتی و خصوصی در سرمایه‌گذاری می‌تواند راهگشا باشد.

در همین راستا باید بدانیم انتقادات اکبری رئیس شورای شهر یاسوج در حالی مطرح می‌شود که شهر یاسوج با مشکلات متعددی درزمینهٔ خدمات شهری روبه‌رو است و کمبود بودجه می‌تواند تأثیر منفی بر توسعه شهر داشته باشد و باعث نارضایتی بیشتر شهروندان شود و عدم توجه به نیازهای یاسوج به‌عنوان پیشانی استان، می‌تواند بر توسعه کل منطقه تأثیر منفی بگذارد.

 

هرچند شاهینی با اشاره به رشد اعتبارات استانی از سال ۱۴۰۲ و کسب رتبه سوم کشوری در آن سال، اشاره داشته و گفته است امسال نیز وضعیت بودجه‌ای استان نسبتاً مطلوب است و سهم استان چهار برابر سهم جمعیتی کشور است، اما این اعتبارات برای اجرای همه طرح‌ها کافی نیست.

 پروژه‌های فرسایشی بویراحمد در گرداب کم‌توجهی

باید بدانیم که نحوه تخصیص بودجه عمرانی در یاسوج به یک موضوع بحث‌برانگیز تبدیل‌شده و مقامات محلی و شهروندان خواستار توزیع عادلانه‌تر اعتبارات هستند تا بتوانند به نیازهای شهر پاسخ دهند و حال باید منتظر ماند و دید که آیا دولت و مسئولان استانی به این درخواست‌ها پاسخ خواهند داد و بودجه کافی برای توسعه این شهر به‌عنوان پیشانی استان در نظر خواهند گرفت یا خیر.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!