رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/03/11 Sunday - 2025 01 June الأحد ، 5 ذو الحجة ، 1446
ساعت
1404-03-10 07:22 شماره خبر : 13256
گزارش خبری؛

حکایت، حکایت عدم مدیریت و توانمندی در فراهم آوردن ملزومات آرد باکیفیت و کیفیت پخت نان در استان است و به موجب آن نارضایتی شدید مردمی که در پی دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» آرد و نان‌گندم قوت غالب مردم در استان کهگیلویه و بویراحمد است، از دیرباز تاکنون مردم استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به اقلیم آب و هوایی که دارند به داشت و برداشت گندم در مزارع خود مشغول‌ بوده‌اند، گندمی مرغوب و نمونه در بین گندم‌ دیگر استان‌های مختلف در سطح کشور، گندمی که مردم محلی و نانواداران از دیرباز تاکنون با آن به روش‌های صنعتی و سنتی به پخت نان‌های محلی (تیری) و البته لواش، تافتون، سنگک، بربری و ... می‌پردازند.

طی چند سال گذشته در استان کهگیلویه و بویراحمد خبرها حاکی از پایین آمدن کیفیت آرد و البته نان همچنین به موجب آن نارضایتی شدید مردم از نانواداران و مسئولان است، نان‌هایی که رفته رفته از تغییر رنگ گرفته تا تغییر سایز، شکل و حتی طعم آن‌ها نیز به ندرت تغییر یافت، حکایت، حکایت عدم مدیریت و توانمندی در فراهم آوردن ملزومات آرد باکیفیت و کیفیت پخت نان است.

مردم معترض‌اند که چرا با وجود اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد خود تولیدکننده بهترین و مرغوب‌ترین نوع گندم است ولی نان و آردی به چنین بی‌کیفیتی در اختیار آنان قرار می‌گیرد، بعضی از مسئولان زلف کیفیت پایین نان را به زلف عدم مهارت شاترها و شاترها کیفیت پایین نان‌ را به کیفیت پایین آرد و کارشناسنان کیفیت پایین آرد را به کیفیت پایین گندم گره می‌زنند، این حکایت در استانی رقم می‌خورد که خود یکی از تولیدکنندگان مرغوب و نمونه در این زمینه به شمار می‌رود.

این پایگاه خبری پیگیری معضلات و مشکلات شهری و مردمی و انعکاس آن به مسئولان جهت برطرف‌کردن آنان را رسالت خود می‌داند؛ از این‌رو اقدام به رسانه‌ای کردن مشکلات و معضلات شهروندان می‌کند.

خبرنگار میدانی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» بین مردم رفت تا نظرات، انتقادات و پیشنهادات مردم در خصوص کیفیت پایین نان و آرد را از زبان آنان بشنود.

زهرا حسنی گفت: آرزوی یک لقمه نان سالم و باکیفیت به دلمان ماند، همیشه یا خمیر بود یا بیش‌از حد سفید بود یا وسطش را نبود، هر وقت هم گلایه کردیم یا گفتند مقصر ما نیستیم و کیفیت آرد بد است یا گفتند همین را بگیر و خدایت را شکر کن.

وی افزود: ما هم بابت هر دانه نان پول می‌‌پردازیم و توقع داریم نانی که در اختیارمان قرار می‌گیرد با کیفیت باشد، از مسئولان خواهشمندیم خود یکبار به نانوایی‌ها مراجعه و از نزدیک مشکلات نان را بررسی کنند.

تیموری با اشاره به کیفیت پخت نان گفت: هر بار از شاترها و نانوادار می‌پرسیم این چه وضع نان است می‌گویند مشکل از ما نیست مشکل از کیفیت آردی است که به ما تحویل می‌دهند، بارها در سایت‌های مختلف خواندم که مسئولان در پاسخ به مطالبات مردمی در این خصوص گفته‌اند آرد هیچ مشکلی ندارد، اگر مشکل از آرد و شاتر و پخت و ... نیست پس مشکل از ما خریداران است؟

وی با ناراحتی افزود: قوت غالب مردم استان کهگیلویه و بویراحمد نان است و همین نان بر سلامتی افراد نقش بسیار مهمی دارد، مردم توقع دارند مسئولان دغدغه سلامتی و معیشت آنان را داشته باشند، این کیفیت نان اصلا درخور شان مردم استان کهگیلویه و بویراحمد نیست.

نانوادار نبش شاهد ۲۰ با ابراز ناراحتی از کیفیت آرد گفت: چند هفته پیش مراتب اعتراضات خود در همه خصوص بالاخص کیفیت آرد را با مدیرکل و همچنین معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در میان گذاشتیم، ولی هنوز هیچ تغییر و یا بررسی در خصوص مطالباتمان مشاهده نمی‌کنیم.

وی افزود: این آرد با جدا شدن سبوس از آن تا مقدار بسیار زیادی از کیفیت آن کاسته می‌شود، آرد موجود در استان کهگیلویه و بویراحمد یک آرد وارداتی با کیفیت پایین است و دقیقا سئوال اینجاست چرا با وجود آرد با کیفیت درون استان باید از جاهای دیگر با کیفیت پایین‌تر وارد کنیم؟

نانوادار گفت: یکی از مشکلات ما همین آرد سفید است تقاضای ما از مسئولان این است که حتما به سلامتی مردم توجه داشته باشند آردی که همه املاح معدنی و مغذی آن‌را جدا کرده‌اند به چه درد می‌خورد؟ این آرد هنگام پخت هم کیفیت مناسبی نخوهد داشت.

وی افزود: هر روز با مردم سر این موضوع گلاویز هستیم، ما فقط کار پخت و عرضه آردی که تحویل می‌گیریم را برعهده داریم بنظرم مردم می‌بایست بجای گلاویز شدن با ما با مطالبات محکم یقه کارشناسان و البته مسئولان را در این زمینه بچسبند.

خادمی گفت: این نان سفید موجود در نانواها هیچ کیفیتی ندارد و البته علاوه بر بی‌کیفتی برای بدن هم هیچ خاصیتی ندارد و موثر نیست، در واقع فقط شکم پُر کن است، ما سال‌هاست به واسطه این نان بی‌کیفیت با انواع بیماری‌های معده و روده و ... دست و پنجه نرم می‌کنیم.

وی افزود: اغلب مردم در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد کشاورز هستند همه ما تفاوت آردهای مرغوب و سبوس‌دار و البته آردی که تنها سبوس آن جدا شده است را می‌دانیم این آرد علاوه بر سبوس املاح و مواد مغذی دیگری را نیز از آن جدا کرده‌اند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار