رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1404/04/28 Saturday - 2025 19 July السبت ، 24 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-28 19:09 شماره خبر : 14550
صبح زاگرس گزارش می‌دهد؛

قانون جوانی جمعیت در انتهای سال ۱۳۹۹ ابلاغ شد، اما این قانون مورد بی توجهی مسئولان شهرستان بهمئی قرار گرفت و باعث نگرانی مردم از این بی‌توجهی شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ قانون حمایت از جوانی جمعیت پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی این طرح به مدت هفت سال در جلسه علنی مجلس روز بیست و ششم اسفند ماه سال ۱۳۹۹ به تأیید شورای نگهبان رسید.

این قانون در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مطابق اصل هشتاد و پنجم قانون اساسی به عنوان طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود که مورد موافقت مجلس و شورای نگهبان قرار گرفته بود.

در این قانون رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد و وزرای کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علوم، تحقیقات و فناوری، ورزش و جوانان، راه و شهرسازی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اطلاعات، امور اقتصاد و دارایی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رؤسای سازمان‌های صدا و سیما، برنامه و بودجه کشور، تبلیغات اسلامی و پزشکی قانونی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، مدیر حوزه‌های علمیه، رئیس شورای فرهنگی، اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگ، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، و دونفر نماینده مجلس شورای اسلامی به عنوان اعضای این ستاد مشخص شدند که وظایف هر کدام مشخص و به آن‌ها ابلاغ شده بود.

عدم حمایت کافی از خانواده‌ها

یکی از طرح‌هایی مختلفی که در این قانون به آن اشاره شده بود و همواره مورد تأکید مسئولان قرار دارد اهدای زمین یا منزل مسکونی به افرادی که بعد از اجرای این قانون صاحب فرزند شوند بوده است.

اعطای تسهیلات کم‌بهره به والدین یکی دیگر از بندهای این قانون ۷۳ ماده‌ای بود که هیچوقت در شهرستان بهمئی اجرا نشده اند و این طرحی که با هدف افزایش نرخ باروری و تشویق به فرزندآوری در کشور اجرا شد، در شهرستان بهمئی با بی‌مهری و کم‌توجهی مسئولین مواجه شده‌است، که این بی‌مهری به هر علتی که باشد مورد قبول مردم نیست.

به نظر می‌رسد که حمایت‌های مالی و معنوی دولت از خانواده‌های دارای فرزند، کافی نیست و این امر انگیزه ازدواج برای مجردین و فرزندآوری برای متأهلین را کاهش داده است.

مهم‌ترین تشویقی جوانی جمعیت، واگذاری زمین یا واحد مسکونی رایگان به خانوارهای دارای سه یا چهار فرزند بود که این مسئله تا الان در شهرستان بهمئی به مرحله اجرا در نیامده است.

در حالی که مسئولان اداره راه و شهرسازی در گفتگو با رسانه‌ها و پایگاه‌های خبری از جمله همین پایگاه خبری حرف از اهدای ۴۹۰ پلاک زمین به خانواده‌های شهرستان بهمئی در قالب جوانی جمعیت خبر داده بودند؛ اما متأسفانه تاکنون حتی یک پلاک زمین به هیچ شخصی اهدا نشده است و خانواده‌هایی که در این طرح نام‌نویسی کردند انتظار دارند که مسئولان اقدام نمایند و خواهان اهدای زمین‌هایی هستند که مسئولان اعلام کردند.

اما مسئولان ادعا می‌کنند که زمین‌هایی که در سال‌های قبل به این طرح اختصاص داده شده به علت معارضات شخصی و دولتی به واجدین شرایط تحویل داده نشد.

اعطای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری یکی دیگر از بندهای این طرح است که در شهرستان بهمئی با مشکلات فراوانی روبرو شده است به گونه‌ای که بعد از چندسال هنوز افرادی در نوبت پرداخت این تسهیلات در بانک‌های شهرستان بهمئی هستند و کسی صدای اعتراض مردم را نمی‌شنود.

صدایی که بارها توسط امام‌جمعه شهر لیکک از تریبون نمازجمعه و مصاحبه با پایگاه‌های خبری فریاد زده شد و خواهان تسریح در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری شده است.

باتوجه به افزایش سرسام‌آور هزینه‌های زندگی، وضعیت استیجاری مسکن، ناتوانی در تأمین هزینه‌های رهن و اجاره و هزاران مشکل اقتصادی دیگر مردم شهرستان بهمئی از فرماندار این شهرستان تقاضا دارند که به موضوع ورود کرده و رسیدگی ویژه نماید.

حال متقاضیان، خانواده‌های دارای ۳ فرزند و جوانان در شرف ازدواج در شهرستان بهمئی منتظر هستند که این طرح به کجا خواهد رسید. و آیا قبل از بزرگ‌شدن نوزاد صاحب زمین خواهند شد یا نه؟

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!