رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1403/06/19 Monday - 2024 09 September الاثنين ، 6 ربيع الأول ، 1446
ساعت
تولیدی که به استان نمی‌رسد؛

این روزها مشکلات سیمان در کهگیلویه و بویراحمد سبب نگرانی‌هایی مختلفی شده است تا این مشکلات در کمبود، افزایش قیمت و کاهش تولید خود را نشان دهد و متولیان مربوطه نسبت به این مشکلات اهتمام بیشتری از خود نشان دهند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»: توسعه و رونق تولید و واحدهای تولیدی نقش مهم و اثرگذاری در اقتصاد، اشتغال و همچنین کاهش قیمت‌ها و رشد و توسعه یک استان خواهد داشت.

در کنار واحدهای تولیدی فعال در کهگیلویه و بویراحمد، کارخانه‌های سیمان مارگون و یاسوج  سبب رونق تولید، افزایش محصول تخصصی، پاسخگویی به نیاز بازار استان و صادرات محصولات نقش ایفا می‌کند.

 کارخانه سیمان مارگون قریب به ۱۰ سال پیش و با ۴ هزار  و ۳۳۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و مشارکت سرمایه گذار خارجی در این شهرستان کوچک نوپا آغاز شد و ظرف مدت پنج سال به بهره برداری رسید.

در مدت‌زمان بهره‌برداری این کارخانه تا امروز محصولات تولیدی این کارخانه دارای بازار فروش در کهگیلویه‌وبویراحمد و صادرات به خارج از استان بود؛ اما موضوعات مختلفی هم اکنون سبب شده است تا از دامنه فعالیت این کارخانه کاسته شود.

در یکی از این موارد در طی هفته‌های اخیر به دلیل ناترازی انرژی و رسیدن به حدنصاب مصرف برق، فعالیت این کارخانه به نصف کاهش پیدا کرد، در کنار این موضوع طبق اظهارات مطرح شده ۸۰ درصد تولید کارخانه به خارج از استان صادر می‌شود.

واکاوی مشکلات سیمان در کهگیلویه و بویراحمد

کاهش فعالیت کارخانه سیمان در کنار صادرات آن سبب شده است تا تقاضا و عرضه در بازار استان کهگیلویه و بویراحمد تناسب نداشته باشد و این موضوع سبب کمبود و همچنین افزایش قیمت سیمان شود.

در بررسی‌ اظهارات صورت‌گرفته توسط مسئولان میزان مصرف سیمان در استان ۹ هزار تن است که هم اکنون صادرات سیمان مارگون به خارج از استان، عرضه در بورس و همچنین ناترازی انرژی سبب شده است تا مشکلاتی از قبیل کمبود، افزایش قیمت و... در بازار مصرف استان مشاهده شود.

در کنار کارخانه سیمان مارگون دیگر کارخانه یعنی سیمان یاسوج در کنار ظرفیت اشتغال‌زایی خود فرصتی مناسب برای رونق تولید و همچنین پاسخ به نیاز مصرف‌کنندگان در حوزه سیمان است، در کنار ظرفیت‌های مطلوب آن، اما کارخانه سیمان یاسوج همچون کارخانه مارگون با مشکلات مشابهی از جمله کاهش تولید، مشکلات تأمین انرژی و صادرات محصولات، کاهش عرضه در بازار کهگیلویه و بویراحمد و.. مواجه است.

مشکلات این دو کارخانه تولیدی که نقش بسزایی در ظرفیت‌های اقتصادی و اشتغال‌آفرینی و دیگر بخش‌های استان دارد می‌بایست توسط متولیان مربوطه مورد رسیدگی قرار گیرد تا تولید بازار سیمان استان در یک وضعیت مناسب و متعادلی قرار گیرد و کمبودی در بازار مشاهده نشود.

واکاوی مشکلات سیمان در کهگیلویه و بویراحمد

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص این مشکلات گفت: در ۱۰ سال گذشته در حوزه توسعه و ایجاد نیروگاه‌های برق اقدامات کافی به نحوی مطلوب انجام نشده است هرچند در دو سال گذشته در جهت ساخت دو نیروگاه‌ با ظرفیت حدود ۲۰ هزار مگاوات اقدام شده است؛ اما کشور در حوزه تولید عقب است و در زمان گرما مشکل تأمین برق آشکار می‌شود. مشکلات برق که سبب کاهش تولید در کارخانه‌های سیمان می‌شود ملی است. در استان مجموعه برق زیر مجموعه خوزستان است و با ابلاغ دستورالعمل کاهش مصرف برق در کارخانه‌های تولیدی و واحد‌های صنعتی آنها ملزم به اجرای آن هستند براین‌اساس میزان فعالیت تولیدی آنها از ۱۲ شب تا ۱۰ صبح و برخی مواقع ۲۲ شب تا ۱۰ صبح خواهد بود. 

سید احسان عسکری گفت: در روزهای گذشته برای مشکلات سیمان یک جلسه با ستاد تنظیم بازار و یک‌ جلسه تخصصی با کارخانه‌های سیمان مارگون و یاسوج برگزار و تصمیماتی اتخاذ شد تا با عملی‌شدن این تصمیمات میزان سهمیه تخصصی به استان افزایش پیدا کند و ضمن اینکه صحبتی شد تا از طریق وزارت صمت پیگیری شود تا توسط بورس به استان سهمیه بیشتری از کارخانه‌های سیمان اختصاص دهند. 

وی با اشاره به مشکلات انرژی در فصل زمستان و تابستان در حوزه گاز و برق کارخانه‌های سیمان گفت:  تصمیم‌های حوزه گاز و برق در وزارت نفت است و این مشکلات در سراسر کشور وجود دارد؛ اما برای این مشکلات پیگیری شده است. در روز گذشته با مهندس رضازاده نماینده برق خوزستان در کهگیلویه و بویراحمد دیداری صورت گرفت و سیاست آن‌ها توجه به تولید انرژی پاک در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی است. 

وی ادامه داد: برای ۲۰ مگاوات برق و انرژی پاک برنامه‌ریزی کردیم و این موضوع در منطقه گردنگاه لوداب دو شهرک پنل خورشیدی با مساحت ۱۷۰ هکتار در دستور کار است و در دشت سقاوه اجرای یک نیروگاهی۴۰ هکتاری در دستور کار است تا بتواند به حوزه ناترازی‌های انرژی ورود کرده و مشکلات کاهش پیدا کند. 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار