رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1404/02/13 Saturday - 2025 03 May السبت ، 5 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-12 20:16 شماره خبر : 12566
استاندار کهگیلویه‌وبویراحمد:

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ظرفیت‌های بیشمار و غنی آماده استقبال از سرمایه‌گذاران است و با روی باز آن‌ها را خواهد پذیرفت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» یدالله رحمانی در مراسم کلنگ‌زنی این طرح صنعتی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر استان، گفت: همه مستحضرید که استان کهگیلویه و بویراحمد از استان‌های بسیار پرظرفیت کشور است. این استان در حوزه نفت، ۲۵ درصد از تولید نفت کشور را بر عهده دارد و ۱۰ درصد از روان‌آب‌های کشور در این منطقه جریان دارد. همچنین، ما دومین استان تولیدکننده گاز در کشور هستیم. ۵۶ درصد از وسعت استان را جنگل‌ها تشکیل می‌دهند و با دارا بودن یک دهم هکتار سرانه جنگل به ازای هر نفر، رتبه نخست کشور را در این زمینه داریم. علاوه بر این، استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه گیاهان دارویی نیز مقام اول کشور را دارد و میزبان ۴۵ تا ۵۰ گونه گیاهان دارویی خاص است. در بخش شیلات نیز با تولید ۲۳ هزار تن، سومین استان کشور هستیم. در حوزه باغات، سالانه ۱۳۰ هزار تن سیب، ۷۰ هزار تن انگور و ۱۷ هزار تن گردو تولید می‌کنیم و در بسیاری از شاخص‌ها جزء استان‌های تک‌رقمی کشور محسوب می‌شویم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به موقعیت جغرافیایی ممتاز استان، تصریح کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد در همسایگی استان‌های مستعدی مانند فارس، اصفهان، خوزستان، بوشهر و چهارمحال و بختیاری قرار دارد و در مسیر راه‌های اصلی شمال و جنوب کشور واقع شده است. با این وجود، علیرغم سرمایه‌گذاری‌های خوب نظام مقدس جمهوری اسلامی در طول ۴۶-۴۷ سال گذشته و تخصیص منابع قابل توجه، به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و کوهستانی بودن منطقه (۵۶ درصد وسعت استان کوهستانی است و بیش از ۱۵ درصد آن را جنگل‌ها تشکیل می‌دهند)، نتوانسته‌ایم زیرساخت‌های عمرانی را به‌صورت مطلوب توسعه دهیم. این امر باعث شده شاخص‌های اقتصادی استان چندان مطلوب نباشد. به‌عنوان مثال، با داشتن یک درصد از جمعیت کشور، تنها ۰.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی (منهای نفت)، ۰.۲۵ درصد از سپرده‌های بانکی، ۰.۲ درصد از کارگاه‌های بالای ۱۰ نفر کارکن و ۰.۱ درصد از ارزش افزوده بخش معدن کشور را داریم. همچنین، نرخ فعالیت در استان زیر میانگین کشوری است.

وی در ادامه با تأکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری برای خروج از این وضعیت، ادامه داد: در شرایط کنونی که دولت با محدودیت منابع اعتباری عمرانی و انبوهی از پروژه‌های نیمه‌تمام مواجه است، تنها راهکار ممکن، جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است. در همین راستا، نامگذاری سال ۱۴۰۴ به‌نام «سال تولید و سرمایه‌گذاری» توسط مقام معظم رهبری، مسئولیت همه ما را سنگین‌تر کرده است. ما باید با همدلی و در چارچوب سیاست‌های دولت، زمینه جریان سرمایه و سرمایه‌گذاری را فراهم کنیم. مدیران نیز باید مهم‌ترین وظیفه خود را تسهیل فرآیند سرمایه‌گذاری و رفع موانع تولید بدانند.

رحمانی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در این زمینه، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با همراهی همه جانبه، کارگروه‌های مختلف تولید و سرمایه‌گذاری را در سطح استان و شهرستان‌ها تشکیل داده‌ایم. این کارگروه‌ها با تمرکز بر قابلیت‌های استان در حوزه‌های نفت و گاز، کشاورزی، گردشگری و معدن، ۶۴ پروژه بزرگ را تعریف کرده‌اند که حداقل هر یک نیازمند ۲ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ریالی و در مجموع ۸.۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی است. این پروژه‌ها حدود ۱۴ هزار فرصت شغلی مستقیم ایجاد خواهند کرد که شامل ۲۲ طرح در بخش کشاورزی، ۲۶ طرح در بخش صنعت، ۱۲ طرح در بخش گردشگری و ۴ طرح در سایر بخش‌ها می‌شود. همچنین، برای تسهیل امور، جلسات پنج‌شنبه‌های سرمایه‌گذاری را راه‌اندازی کرده‌ایم تا مشکلات پروژه‌ها به‌صورت مستمر پیگیری و رفع شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با ابراز خرسندی از آغاز پروژه تولید خودروی هیبریدی و برقی، عنوان کرد: امروز یکی از به‌یادماندنی‌ترین روزهای استان است. این پروژه با برآورد سرمایه‌گذاری ۵۰۴ میلیون دلار، تولید ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی هیبریدی و برقی و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۲ هزار نفر، می‌تواند نقطه عطفی در توسعه صنعتی استان باشد. موفقیت این طرح مرهون تلاش سرمایه‌گذاران، حمایت مدیران ملی، همکاری مسئولان استانی و همراهی مردم شریف شهرستان مارگون و عشایر منطقه است. به‌ویژه باید از پیگیری‌های جناب آقای موسویان تقدیر کنم که مجوزهای اولیه این پروژه را در کمترین زمان ممکن صادر کردند. چنین سرعتی در صدور مجوزهای قانونی در کشور بی‌سابقه است.

وی همچنین از همراهی دستگاه‌های مختلف تقدیر کرد و ابراز داشت: لازم می‌دانم از همه عزیزانی که در به ثمر رسیدن این پروژه تلاش کردند، تشکر کنم؛ از جمله جناب آقای نصیری‌زاده (سرمایه‌گذار پروژه)، دکتر ولایتی‌زاده (مدیر پروژه)، جناب آقای کشکولی، دکتر حقیری‌زاده، دکتر بهرامیان، حضرت آیت‌الله حسینی (نماینده ولی‌فقیه در استان)، فرماندار و امام جمعه محترم مارگون، مدیران دستگاه‌های اجرایی، اعضای کارگروه سرمایه‌گذاری، معاون وزیر صنعت (جناب آقای سلجوقی) و معاون وزیر اقتصاد (رئیس سازمان سرمایه‌گذاری

خارجی) که همگی با همراهی بی‌سابقه خود نقش مؤثری ایفا کردند. همچنین، از اصحاب رسانه که با اطلاع‌رسانی دقیق به ایجاد فضای امید و نشاط در جامعه کمک کردند، صمیمانه سپاسگزارم.

رحمانی در پایان با بیان اهمیت زیست‌محوری این پروژه، افزود: این پروژه نه‌تنها نماد ورود صنعت پیشرفته به استان است، بلکه به‌دلیل سازگاری با محیط‌زیست و استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا، الگویی برای توسعه پایدار محسوب می‌شود. امیدوارم با ادامه این روند و در چارچوب سیاست‌های دولت، شاهد تحولات بزرگ‌تری در استان باشیم.

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار