رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1404/03/15 Thursday - 2025 05 June الخميس ، 9 ذو الحجة ، 1446
ساعت
1404-03-13 08:40 شماره خبر : 13358
کشتی آزاد در چالش چرخه انتخابی؛

با پایان مسابقات کشتی آزاد اوپن مغولستان تکلیف برخی اوزان دیگر برای حضور در پیکارهای جهانی زاگرب مشخص شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی  «صبح زاگرس»  مسابقات کشتی آزاد رنکینگ‌دار اتحادیه جهانی با کسب سه مدال طلا و ۲ نقره برای نمایندگان ایران به پایان رسید. یونس امامی در وزن ۷۴، فریبرز بابایی در وزن ۷۹ و احمد بذری در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال طلای این دوره از پیکارها رسیدند و علی‌اکبر فضلی در وزن ۷۰ کیلوگرم و امیرمحمد یزدانی در وزن ۷۴ کیلوگرم نیز صاحب مدال نقره شدند. محمدعلی عموزاد در جایگاه پنجم قرار گرفت و حسین ابوذری هم حذف شد.

پیکارهای اوپن مغولستان هر چند که در سطح بالایی برگزار نشد اما با توجه به راهبرد فدراسیون برای اعزام برترین آزادکاران به جهانی زاگرب این پیکارها به عنوان بخشی از چرخه انتخابی تیم ملی تعریف شده بود. در این مسابقات یونس امامی با شکست امیرمحمد یزدانی به عنوان ملی‌پوش وزن ۷۴ کیلوگرم انتخاب شد و فریبرز بابایی و احمد بذری با کسب نشان طلا در وزن‌های ۷۹ و ۹۷ کیلوگرم در چرخه انتخابی تیم ملی ماندند. فضلی نیز با کسب نشان نقره نشان داد می‌تواند یکی از آینده‌های کشتی ایران باشد.

امیرمحمد یزدانی، محمدعلی عموزاد و حسین ابوذری رسما از چرخه انتخابی تیم ملی کنار رفتند و جایی در بین نفرات اعزامی به پیکارهای جهانی ۲۰۲۵ زاگرب ندارند.

اما روند انتخاب فضلی، بابایی و بذری چگونه است؟

براساس چرخه انتخابی تیم ملی در وزن ۷۰ کیلوگرم، محمدعلی عموزاد به همراه فضلی به مسابقات مغولستان اعزام شدند. این ۲ کشتی‌گیر در مرحله نیمه نهایی تقابل جذابی داشتند که در نهایت با پیروزی ۹ بر پنج فضلی به پایان رسید اما فضلی در فینال مسابقات نتوانست به مدال طلا برسد و برابر حریف روس شکست خورد. شکست وی این سئوال را ایجاد کرد که آیا فضلی می‌تواند در ادامه چرخه حضور داشته باشد؟

پاسخ به این سوال بله است زیرا براساس اصلاحیه چرخه انتخابی تیم ملی کشتی آزاد که ۲۱ اردیبهشت‌ماه منتشر شد در وزن ۷۰ کیلوگرم محمدعلی عموزاد و علی‌اکبر فضلی به مسابقات رنکینگ در مغولستان اعزام و فرد برتر (براساس نتایج) با نظر کادر فنی در چرخه باقی می‌ماند.

البته کسب عنوان نایب قهرمانی در مغولستان به معنای ملی‌پوش شدن فضلی نیست زیرا در ادامه چرخه وزن ۷۰ کیلوگرم آمده است که سینا خلیلی و عباس ابراهیم‌زاده در صورت بهبودآسیب‌دیدگی و تأیید کادر فنی با نفر برتر رنکینگ مغولستان به کار خود در چرخه ادامه خواهند داد.

در وزن ۷۹ کیلوگرم شرایط به نسبت وزن ۷۰ کیلوگرم راحت‌تر است زیرا بابایی با قهرمانی ایران، قهرمانی جام تختی و مدال طلای مسابقات مغولستان در چرخه ماندگار شد و باید با مهدی یوسفی قهرمان آسیا در چرخه رقابت کند. در این وزن محمد نخودی نایب قهرمان جهان هم حضور دارد که در صورت رفع مصدومیت می‌تواند به همراه یوسفی و بابایی برای رسیدن به مسابقات جهانی تلاش کند.

در وزن ۹۷ کیلوگرم شرایط به نسبت بهتر است زیرا احمد بذری با قهرمانی در جام تختی و مدال طلای مغولستان حریف مستقیم امیرعلی آذرپیرا دارنده مدال برنز المپیک شد. برنده تقابل آزادکاران بهشهری و تهرانی می‌تواند تکلیف دوبنده تیم ملی در این وزن را مشخص کند.

حال باید منتظر ماند تا دستورالعمل چرخه انتخابی سه وزن دیگر کشتی آزاد ایران مشخص شود. در چند ماه گذشته این چرخه چندین بار دچار تغییر و تحول شده است. آخرین اصلاحیه چرخه انتخابی تیم ملی بعد از رقابت‌های جام تختی بود. بعد از آن چرخه تکلیف اوزان ۷۴ و ۸۶ کیلوگرم مشخص شد و کامران قاسمپور و یونس امامی به عنوان ملی‌پوش انتخاب شوند.

در فاصله کمتر از ۱۲۰ روز تا مسابقات جهانی زاگرب اکنون پژمان درستکار و کادر فنی باید تصمیم نهایی را برای برگزاری انتخابی اوزان باقی مانده اتخاذ کنند تا ترکیب تیم ملی کشتی ایران برای آوردگاه بزرگ کرواسی مشخص شود. ترکیبی که می‌تواند بعد از سال‌ها عنوان قهرمانی جهان را برای ایران به ارمغان بیاورد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار