
سال گذشته استان کهگیلویه و بویراحمد با تولید بیش از یک هزار و ۸۰۰ تن عسل از حدود ۲۳۲ هزار کلونی زنبور توانست با مشارکت مردم رشد ۸ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۲ در تولید و تحقق شعار سال ایجاد کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» وضعیت اقتصادی کشور ایجاب می کند که بخش کشاورزی به عنوان محور توسعه اقتصادی کشور تلقی شود، دراین بین زیر بخش دامپروری رسالتی حساس و تعیین کننده را در توسعه اقتصادی کشور به عهده دارد و از طرفی دیگر با توجه به سیاست های دولت مبنی بر کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی افزایش صادرات کالاهای کشاورزی و صنعتی جهت تامین ارز مورد نیاز کشور، تولید کنندگان را به افزایش تولید محصولاتی که امکانات بالقوه آن موجود است، بیش از پیش وادار می کند.
در این راستا تولید عسل از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و صنعت زنبورداری یکی از رشته های تولید مهم کشاورزی به شمار می رود که هزاران خانوار روستایی و شهری از این راه امرار معاش می کنند.
ویژگیهای جغرافیایی کهگیلویه و بویراحمد به عنوان استانی چهارفصل و کوهستانی شرایط مساعدی را برای تولید عسل مرغوب فراهم کرده و بر اساس آخرین سرشماری الکترونیکی سال گذشته بیش از ۲۱۳ هزار و ۱۸۳ کلونی زنبور عسل در مناطق مختلف این استان وجود دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با داشتن بیش از دو هزار و ۱۰۰ گونه گیاهی و دارویی و توپوگرافی خاص کوهستانی و درختان جنگلی فراوان، چشمهسارها و رودها به عنوان یکی از مهمترین مناطق تولید عسل مرغوب کشور بوده که تولید آن با برند دیگر استانها به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
اهميت دادن به توليدات داخلي با تكيه بر بهره گيري از ظرفيت ها و شكوفايي توانمندي هاي فراوان از اهداف و خواسته هاي مهم مردم کهگیلویه و بویراحمد است كه با حمايت ويژه مسئولان، توسعه زيربناها، حضور بخش خصوصي و همت و تلاش مردم امكان پذير مي شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با خبرنگارما با اشاره به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد شانزدهمین تولید کننده عسل در کشور است، ادامه داد: نیمی از میزان عسل تولیدی استان نیاز سالانه بازار استان را برآورده می کند و ۵۰ درصد آن نیز قابلیت صادرات به دیگر استانها و حتی خارج از کشور را دارد.
سید علی معتمدیپور توجه به زیرساختها را مهم دانست و افزود: زنبور فرآورده هایی چون زهر زنبورعسل، موم، گرده گل، ژل رویال و عسل دارد که تولید آنها در سال ۱۴۰۲در حدود ۹۰ تن بود که با رشد تولید به ۱۰۰ تن در سال گذشته افزایش یافت.
وی در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی برای حمایت از زنبورداران توسعه این صنعت در استان مرکزی تعریف شده، گفت: تامین نهاده ارزان قیمت، در نظر گرفتن تسهیلات ارزان قیمت و پیگیری بحث پوشش بیمه برای زنبورداران از جمله مواردی است که در دستور کار قرار دارد و به توسعه صنعت زنبورداری و تولید عسل کمک میکند.
معتمدی پور افزود: آموزش زنبورداران برای آشنایی با صنایع تبدیلی این صنعت از جمله استفاده از گرده گل یا تولید ژل رویال از دیگر اقدامات مورد توجه است که میتواند زمینه توسعه صنعت زنبورداری و تولید عسل را فراهم کند.
تنوع گونه های گیاهی دارویی باعث تولید عسل در مزه ها و طعم های مختلف در این استان شده است اما نبود صنایع بسته بندی و فرآوری کام شیرین این ماده غذایی مهم و مفید را برای بهره برداران تلخ می کند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کیفیت بالای بافت گیاهی کهگیلویه و بویراحمد، به خبرنگار ما گفت: عسل تولیدی این استان از کیفیت بالایی برخوردار است و حتی خاصیت درمانی هم دارد.
رضا بهنام پور با تاکید بر اینکه ۵۰ درصد از عسل تولیدی کهگیلویه و بویراحمد به شهرستانها و استانهای همجوار صادر میشود افزود: عسل استان کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ شهد فراوان گیاهان داروئی، بسیار مرغوب و در کشور برن محسوب می شود.
وی با بیان اینکه بیش از سه هزار نفر با پرورش ۲۳۲ هزار کلنی و نگهداری سه هزار زنبورستان در این زمینه فعالیت میکنند افزود: زنبورداران استان سالانه بیش از سه هزار و ۱۰۰ تن عسل و فرآوردهای دیگر تولید میکنند.
بهنام پور بیان کرد: علاوه بر تولید ژله رویال، تکثیر و تولید ملکه زنبور عسل نیز در استان رواج دارد و بیشتر زنبورداران حرفهای استان ملکه زنبورستان های خود را تکثیر و تأمین میکنند ولی عدهای از زنبورداران هم به صورت تخصصی در امر تکثیر و تولید ملکه زنبور عسل فعالیت دارند.
وی گفت: یک هزارو ۵۸۲ کیلوگرم «بره موم زنبور عسل » امسال در استان تولید شد و این ماده در صنایع داروسازی، بهداشتی، غذایی، تولیدات دامی، بخصوص پرورش طیور و صنعت کاربرد دارد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- خداحافظ آقای قاضی
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- رتبه برتر بازیسازی کشور به کهگیلویهوبویراحمد رسید
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- کهگیلویهوبویراحمد آماده استقبال از سرمایهگذاران است
- کلنگ طرح کارخانه خودروی هیبریدی زمین زده شد
- معلم، معمار نسل آینده
- سگهای ولگرد؛ معضلی که فراموش شده است
- اسطوره فوتبال کهگیلویه درگذشت
- توسعه پارک فناوری با حمایت شرکتهای نفتی
- پایان مدارس سنگی در کهگیلویهوبویراحمد
- حضرت شاهچراغ(ع) نماد بصیرت و ولایتمداری
- لزوم برخورد قاطع با مقصران حادثه بندرعباس
- رقابت ۱۶ هزار داوطلب در کنکور کهگیلویهوبویراحمد
- دهه کرامت؛ جلوهای از مهرورزی رضوی در جامعه
- اورژانس لیکک بالاخره کلنگخورد؛ پایان انتظار، آغاز امید
- بررسی عملکرد مسئولان در پاسخگویی به دانشجویان
- کمینگاه حوادث؛ پارک جنگلی نیازمند توجه فوری
- برگزاری مراسم روز دختر در دانشگاه آزاد لیکک
- اجرای بیش از ۶۰ برنامه عقیدتی در بهمئی
- امام رضا (ع)؛ چراغ هدایت در دنیای پرآشوب
- سکان شبکه بهداشت بهمئی به آبشنگ رسید
- وعدهای در باشت که عملی نشد
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- طرح بزرگ رعد قضایی در کهگیلویهوبویراحمد شروع شد
- با سندسازی و بیکیفیتی نمیتوان استان را ساخت
- تجلیل ویژه از کارگران کهگیلویهوبویراحمد
- دختران، طلایهداران توسعه و افتخار ایران
- معلمان کهگیلویهوبویراحمد مهمان رهبر انقلاب میشوند
- کشاورز سکاندار بهزیستی کهگیلویهوبویراحمد شد
- خورشید هشتم؛ از مشهد تا افق دلهای شیعه
- بازگشایی استخر کارگران پس از ۷۳۰ روز تعطیلی
- مشاهده بیشتر