فصل برداشت لیموترش در گچساران به میانه رسیده است و باغداران باوجود برداشت محصولی باکیفیت بالا از بازار فروش چندان راضی به نظر نمیرسند،بالا بودن هزینه تولید و همچنین نبود نظارت در خریدوفروش موجب شده تا این محصول از باغداران ارزان خریده شود و گران به دست مصرفکننده برسد.

فصل برداشت لیموترش در گچساران به میانه رسیده است و باغداران باوجود برداشت محصولی باکیفیت بالا از بازار فروش چندان راضی به نظر نمیرسند.
به گزارش پایگاه تحلیلی و اطلاع رسانی صبح زاگرس ،لیموترش، از مرکبات پرطرفداری است که نام آنهم ذائقه هر شنوندهای را تحریک میکند؛ چه رسد به چشیدن طعم لیموی سبز و تازه و پوست نازک؛ میوهای که بیشتر برای تولید آبلیمو طرفدار دارد و البته نیز چاشنی سفره اکثر خانوادهها در این فصل است. کهگیلویه و بویراحمد با تنوع اقلیم آبوهوایی علاوه بر تولید محصولات فراوان زراعی، در عرصه باغداری و تولید مرکبات جایگاهی ویژه در کشور دارد و در این میان شهرستان گچساران یکی از قطبهای کشاورزی استان در این زمینه به شمار میرود.
دیار بام نفت ایران باغات مرکبات بزرگی را در خود جایداده و هرسال بخش عمدهای از نیازهای بازارهای منطقه و استانهای دیگر ازجمله تهران، اصفهان، خوزستان و ...را با تولید این محصولات تأمین میکند و لیموترش از محصولات سرآمد این دیار است. هرچند لیموترش، یکی از عمدهترین محصولاتی است که در گچساران تولید میشود، همان محصولی که در سالهای اخیر روند درخواست برای آن مسیری رو به رشد را طی کرده و همواره از پرطرفدارترین تولیدات باغی در این شهرستان بوده است.
جدای از این موارد میتوان از شهرستان گچساران بهعنوان قطب تولید لیموترش در کهگیلویه و بویراحمد نام برد و آمارها نیز حکایت از این موضوع دارند، امسال بالغبر 14 هزار تن لیموترش از این شهرستان برداشت خواهد شد که بیانگر این موضوع است که سرزمین طلای ترش بخش اعظمی از مصرف استان و دیگر مناطق کشور را در این بخش تأمین میکند.
با این تفاسیر میتوان گفت که یک لیموی خوب، پوستی زردرنگ و نازک دارد. منافذ روی پوست لیموی تازه و مرغوب بهخوبی مشخص است و عطر بسیار دلنشینی دارد و در شهرستان گچساران نیز انواع لیموترش معمولی، خارگی و سنگی برداشت میشود. از بارزترین ویژگیهای لیموترش گچساران، بالابود آب، اسید و ویتامین c موجود در آن است که برداشت آن از اوایل شهریورماه آغاز میشود و تا پایان مهرماه و حتی بعضاً تا اواخر آبان ماه هم ادامه دارد.
از طرفی دیگر درختان لیمو نسبت به سایر رقمهای مرکبات، مقاومت بهتری نسبت به بیماریها دارد و از طرفی شوری آب و زمین را نیز تحمل میکند و درآمدزایی خوبی دارد که از سوی باغداران استقبال بیشتری از آن میشود و جغرافیای دیار بام نفت ایران این منطقه را برای ایجاد باغات لیموترش، مساعد کرده است.
تولید لیمو در گچساران موجب شده که یکی از مهمترین سوغاتهای این شهرستان، آبلیموی دستافشار باشد و در برخی از خانوادهها هنوز تهیه این نوع آبلیمو یا آبلیموی دستگیر به همان شیوه سنتی هنوز رایج است و قیمت آن از قیمت آبلیموی حاصل از آبلیموگیر چرخی که در جلوی بسیاری از مغازهای شهر وجود دارد بهمراتب بیشتراست.

برخی محققان کشاورزی نیز بر این باورند که یک عدد لیموی 10 گرمی برای پرورش به 10 لیتر آب نیاز دارد. روشهای محدودیتهای منابع آبی تنها مربوط به بخش زراعی نبوده و باغها را نیز دچار چالش کرده است، اما در سالهای اخیر، علاوه بر خشکسالی، بیماریهای گیاهی نیز بهعنوان یک چالش جدید مدنظر کارشناسان و فعالان حوزه کشاورزی بوده است.
به گفته یکی از کارشناسان طب سنتی با فرارسیدن فصل پاییز و تغییرات جوی آبوهوا، مزاج بدن نیز از گرمی به سردی تغییر پیدا میکند که ازاینرو افراد برای اینکه در این فصل کمتر به سرماخوردگی و آنفلوانزا دچار شوند باید با استفاده از دمنوشها، میوهها و سبزیها سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: نوشیدن روزانه سه لیوان شربت آب لیموترش تازه با عسل به علت داشتن ویتامین C فراوان، با تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و درمان آن مؤثر است.
بر این اساس نیز فصل برداشت لیموترش در گچساران به میانه رسیده است و باغداران باوجود برداشت محصولی باکیفیت بالا از بازار فروش چندان راضی به نظر نمیرسند،بالا بودن هزینه تولید و همچنین نبود نظارت در خریدوفروش موجب شده تا این محصول از باغداران ارزان خریده شود و گران به دست مصرفکننده برسد.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- خداحافظ آقای قاضی
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- آغاز اجرای طرح پارکبانی در یاسوج
- معلمان کهگیلویهوبویراحمد مهمان رهبر انقلاب میشوند
- کشاورز سکاندار بهزیستی کهگیلویهوبویراحمد شد
- خورشید هشتم؛ از مشهد تا افق دلهای شیعه
- بازگشایی استخر کارگران پس از ۷۳۰ روز تعطیلی
- اسلحههای بیقانون؛ مهمان ناخوانده کوچههای شهر
- توطئه شوم دشمن: تخریب ارزشهای اخلاقی جوانان
- ساعت ۱۱:۰۰؛ زمانی که یک جنایت رقم خورد
- شهدا آرزو کردند، ما باید به ثمر بنشانیم
- سالگرد شهید رئیسی در کهگیلویهوبویراحمد برگزار میشود
- رقابت علمی ۵۲۸ داوطلب کنکور در لنده
- کشاورزان در تنگنا؛ قوانین پیچیده یا ضعف مدیریت؟
- امام رضا(ع)؛ دریای بیکران علم و کرامت
- قومیتگرایی مانع توسعه کهگیلویهوبویراحمد شده است
- اقدام شایسته و خداپسندانه پزشک کهگیلویهوبویراحمدی
- ایران شیعی و پیوند ناگسستنی با امام رضا(ع)
- شکوه محبت؛ جشن میلاد حضرت معصومه(س) در باشت
- بحران تأمین روغن در بهمئی؟
- امامرضا(ع)؛ وارث علوم باقری و اخلاق حیدری
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- حضرت معصومه (ع) پیامآور امید برای جامعه
- تجلیل از پرسنل بیمارستان شهدای باشت
- ضرورت راهاندازی مرکز تعویض پلاک در بهمئی
- دختران ایران، میراثداران کرامت در تمدن اسلامی
- چهره استانمان را خدشهدار نکنیم
- کاروان زیر سایه خورشید مهمان باشتیها میشود
- همدلی، سوخت اصلی حرکت به سمت پیشرفت
- مسئولان قضائی همه خادم شدند
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- قتل و خودکشی در مقابل دانشگاه علوم پزشکی
- لبخندهای رنگارنگ؛ اهدای کفش به دانشآموزان لندهای
- مشاهده بیشتر