رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1404/04/17 Tuesday - 2025 08 July الثلاثاء ، 13 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-16 17:54 شماره خبر : 14262
عدالت در مدیریت؛

عدم حضور مدیران پروازی در شهرستان‌ها باعث شده که آن‌ها از واقعیت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شهرستان بی‌خبر باشند و همین پروازی بودن این مدیران می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری‌های نادرست و ناکارآمد شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» «مدیر پروازی» اصطلاحی است که در سال‌های اخیر در فرهنگ سیاسی کشورمان شکل گرفته و به مدیرانی اطلاق می‌شود که خانواده‌هایشان در محل خدمت‌گزاری آنها اسکان ندارند، به عبارتی پست و مقام‌ این مدیران جای دیگریست و خانه و خانواده‌شان جای دیگر است.

مدیری از شهرستان گچساران یا دیگر شهرستان‌های اطراف حضور دارند چطور در شرایط بحران یا مورد فوری که در غیر از وقت اداری در شهرستان رخ می‌دهد می‌توانند در شهرستان حضور داشته باشند.

مدیران غیرمیدانی به دلیل عدم تعلق به حوزه مدیریتی خود، کمتر می‌توانند به وظایف حوزه مدیریت خود رسیدگی کنند. چرا که به دلیل عدم حضور دائم، میزان تعلق آن مدیر به منطقه مورد نظر کاهش می‌یابد. یکی از ویژگی‌های مدیران جهادی و انقلابی این است که دغدغه حوزه مدیریتی خود را دارند، اما در صورت عدم حضور در آن منطقه، به تدریج دغدغه‌مندی آنها نیز از بین می‌روند.

حضور مدیران در شهرستان‌ها برای بهبود وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آنجا ضروری است. با اتخاذ سیاست‌های مناسب و استفاده از فناوری، می‌توان به حل معضل مدیران پروازی کمک کرد و بهبود کیفیت زندگی مردم را تضمین نمود.

مدیران پروازی به دلیل عدم حضور مستمر در شهرستان‌ها، از واقعیت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آنجا بی‌خبرند. این عدم آگاهی می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری‌های نادرست و ناکارآمد شود
 
عدم حضور مدیران در محل می‌تواند منجر به کاهش اعتماد مردم به سیستم مدیریتی شود. مردم احساس می‌کنند که صدای آن‌ها شنیده نمی‌شود و مشکلاتشان مورد توجه قرار نمی‌گیرد و معمولاً در برابر مشکلات محلی پاسخگو نیستند و این می‌تواند منجر به نارضایتی عمومی شود

تصمیمات نادرست به دلیل عدم آگاهی از واقعیت‌های محلی می‌تواند به مشکلات بیشتری منجر شود. به عنوان مثال، تخصیص منابع به پروژه‌هایی که نیاز واقعی شهرستان‌ها را برآورده نمی‌کند،  مردم ممکن است احساس کنند که مشکلاتشان نادیده گرفته شده و این می‌تواند به نارضایتی و اعتراضات اجتماعی منجر شود.

عدم حضور مدیران پروازی به دلیل عدم حضور مستمر در شهرستان‌ها، از واقعیت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آنجا بی‌خبرند. این عدم آگاهی می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری‌های نادرست و ناکارآمد شود
 
عدم حضور مدیران در محل می‌تواند منجر به کاهش اعتماد مردم به سیستم مدیریتی شود. مردم احساس می‌کنند که صدای آن‌ها شنیده نمی‌شود و مشکلاتشان مورد توجه قرار نمی‌گیرد و معمولاً در برابر مشکلات محلی پاسخگو نیستند و این می‌تواند منجر به نارضایتی عمومی شود در شهرستان‌ها می‌تواند به کاهش کارایی و بهره‌وری سازمان‌ها منجر شود، زیرا ارتباطات و هماهنگی‌ها به درستی انجام نمی‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین امید گنجه در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس در رابطه با مضر یا مفید بودن مسئله مدیران پروازی گفت: پدیده مدیران پروازی مدتی است که در برخی از شهرستان‌ها  باب شده، البته از اوایل هم بوده منتها در سال‌های اخیر به علل مختلف این مسئله بیشتر شده است، کسانی می‌توانند در این مورد نظر دهند که از بیرون به نوعی ناظر باشند یا خودشان هم مسئول باشند و بتوانند این مسئله را با توجه به تجربه‌ای که دارند بررسی کنند، مثلا فرض بکنید ائمه جمعه خب در نگاه اول می‌گوییم امام جمعه است فقط می‌تواند روز جمعه بیاد خطبه‌ای بخواند و برود و خانه‌اش در شهرستان دیگری با امکانات بیشتری باشد.

امام جمعه شهرستان باشت بیان کرد: اگر مسئولی با توجه به ساعت کاری که برای او در نظر گرفتند در شهرستان حضور پیدا کند و در این زمان در جلسات متعدد شرکت کند و بعد از وقت اداری به خانه بازگردد زمان کافی برای درک و تصور صحیح از مشکلات مردم ندارد در همین صورت است که نمی‌تواند مشکلات شهر را لمس و مدیریت کند، همین باعث به وجود آمدن معضلات اجتماعی می‌شود.

گنجه در ادامه افزود: فرض کنید مثلا در شهر یک اتفاقی بیفتد که معمولا همیشه اتفاقات نابهنگام رخ می‌دهند یعنی زمان و مکان نمی‌شناسد، وقتی مدیر و مسئولین مربوطه در لحظات اول وقوع حادثه در شهرستان نباشد کارها اصولی پیش نخواهد رفت، لذا این پدیده‌ی مدیران پروازی که در شهرهای کوچک زیاد وجود دارد و با این معضلات در ارتباط هستند.

وی گفت: در جلسات استانی و شهرستانی این مسئله همیشه گوشزد می‌شود و این مسئولان پروازی معمولا با ماشین‌های دولتی و با هزینه بیت‌المال رفت و آمد می‌کنند، در صورتی که اگر این قانون مصوب کنند مدیر و مدیران اصلی یک شهر حالا در ذیل شوراهای مختلف تعریف می‌شوند در شهر باشند قطعا تصور بهتری نسبت به معضلات شهر دارند، وقت بیشتری برای خدمت در شهر دارند.

امام جمعه باشت گفت: نهادهای دولتی باید زمینه را برای یک زندگی بدون دغدغه برای مسئول فراهم بکنند که در شهرستان ماندگار شود و از طرفی هم باید قانون تصویب شود مدیران بالادستی هم باید در خود مرکز استان ماندگار باشد، وقتی مدیر در شهرستان و محل زندگی مکان دیگری باشد وجهه خوبی برای موقعیت اجتماعی مدیر ندارد.

وی گفت: خیلی از مناسبات و مراسمات و مسائل در روزهای تعطیل اتفاق می‌افتد مثلا روز قدس، ۲۲‌بهمن و .... بعضا هم می‌بینیم بعضی از مسئولین اصلی حضور دارند ولی مسئولین درجه دو در خیلی از مناسبات حضور ندارند شرکت ندارند، حضور  مسئولین در نماز جمعه می‌تواند خیلی مؤثر باشد، می‌تواند از ظرفیت نماز جمعه برای مردم و مشکلات آنان استفاده بکند همچنین مردم مشکلاتشان را مطرح کنند، مدیران پروازی در شهرستان بد مطلق نیست ولی قطعا خیر مطلق و فایده آن برای مردم بیشتر است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!