رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1404/04/12 Thursday - 2025 03 July الخميس ، 8 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-11 10:17 شماره خبر : 14126
«احلی من العسل» تجلی عشق و ایثار؛

سوگواره احلی من العسل ویژه نوجوانان عاشورایی در ششمین روز ماه محرم که به نام حضرت قاسم (ع) جوان رشید کربلا نامگذاری شده، همزمان با سراسر کشور در یاسوج برگزار شد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «‌صبح زاگرس» سوگواره «احلی من‌العسل» همزمان با روز ششم محرم با حضور دانش‌آموزان نوجوان پسر به یاد شهید نوجوان کربلا حضرت قاسم‌ین‌الحسن(ع)در یاسوج برگزار شد.

در این برنامه معنوی جوانان و نوجوانان در سوگ شهادت حضرت قاسم (ع) و شهدای کربلا با پرچم‌های یا حسین (ع) و سربند‌های یا قاسم بن الحسن (ع) و یا حسین (ع) به اجرای برنامه سینه زنی، مرثیه سرایی، روضه و نوحه خوانی و عزاداری پرداختند.

با وجود تعطیلی مدارس، حضور پرشور و هماهنگ دانش‌آموزان صحنه‌های زیبایی از عشق به امامت و ولایت را به نمایش گذاشته و در هنگام عزاداری و نوحه سرایی، گل‌های پرپر را به یاد حضرت قاسم ابن‌الحسن (ع)در فضا پخش کردند.

 حضرت قاسم فرزند امام حسن مجتبی ابن امیرالمومنین (ع) در سال ۴۷ هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود و در سن دو سالگی پدر گرامی‌اش امام حسن مجتبی(ع) را از دست داد و یتیم شد، از آن پس تا هنگام شهادت در دامان پر عطوفت عموی ارجمند خود حضرت اباعبدالله الحسین(ع) پرورش یافت. حضرت قاسم در واقعه عاشورا و به هنگام شهادت در سن نوجوانی بود و به حد بلوغ نرسیده بود؛ زیرا به سن سیـزده چهارده­ سالگی بوده است.

حضرت قاسم به اتفاق مادر و برادران و خواهران همراه عم بزرگوارش امام حسین(ع) به کربلا آمد و به حق در خدمت عمو بود و به وظیفه خود به خوبی عمل کرد.

مورخان از امام سجاد(ع) نقل کرده‌اند که :« شب عاشورا پدرم خطبه‌ای خواند و به همه یاران و جوانان بنی هاشم فرمود، فردا من و همه شما کشته خواهیم شد و سپس به همه یاران و بستگان اجازه مرخصی داد تا از تاریکی شب استفاده کنند و بروند. اما هر کدام از اصحاب و بستگان برخاستند و اعلان وفاداری کردند و گفتند ما تو را ترک نمی‌کنیم تا کشته شویم».

در پی این خطبه و اعلان وفاداری اصحاب و نزدیکان، طبق نقل شیخ عباس قمی، حضرت قاسم که در سن نوجوانی بود و هنوز به حد بلوغ نرسیده بود پنداشت که افتخار شهادت از آنِ مردان و بزرگسالان است و شامل نوجوانان نمی‌­شود، ازاین رو خدمت عموی گرامش حضرت حسین(ع) عرض کرد:وأنا فیم مَن یُقتَل؛ آیا من هم فردا جزء کشته شدگانم.

امام(ع) از او پرسید: یا بُنیّ کیف الموت عندک؟ پسـرم، مرگ در نزد تو چگونه است؟

حضرت قاسم عرض کرد:یا عمّ أحلی مِن العَسل؛ ای عمو جان، مرگ برای من از عسل شیرین­تر است.

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!