رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1404/02/30 Tuesday - 2025 20 May الثلاثاء ، 22 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-30 13:35 شماره خبر : 13001
صبح زاگرس گزارش می‌دهد؛

یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم شهرستان لنده در طی چند سال گذشته بحث خروج این شهرستان از بن‌بست به واسطه اتصال محور ارتباطی لنده - تراب به جاده اصلی دهدشت - پاتاوه است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» شهرستان لنده به دلیل بن‌بست تاریخی جاده‌ای که داشت همواره از محرومیت‌های عمیق تاریخی و انباشت شده از گذشته رنج می‌برد و یکی از چالش‌ها و کمبودهای محسوس و درعین‌حال مطالبات جدی مردم این منطقه ایجاد و توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و خروج از بن‌بست ارتباطی است.

 توسعه راه همواره به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم شهرستان لنده است که این مهم در چندین سال گذشته از طریق محور ارتباطی روستای تراب و اتصال به جاده اصلی دهدشت - پاتاوه به طول ۱۲ کیلومتر باهدف خروج تاریخی لنده از بن‌بست در دستور کار مسئولان در دو دهه گذشته قرار گرفت.

 

 اتصال این جاده به محور ملی پاتاوه - دهدشت می‌تواند به بهبود دسترسی به خدمات و امکانات و همچنین تسهیل تجارت و حمل‌ونقل کمک شایانی نماید. تأثیر اتصال به جاده ملی پاتاوه - دهدشت اتصال جاده تراب - لنده به جاده ملی پاتاوه - دهدشت، یکی از مهم‌ترین مزایای این پروژه به شمار می‌آید.

 با ورود بنیاد علوی به این حوزه قطعه اول از سمت دهدشت که سال‌ها بلاتکلیف بوده است شروع به کار شد و با تأمین اعتبار اولیه ۴۸۰ میلیاردریالی عملیات اجرایی آن توسط شرکت اسکان به طول پنج کیلومتر آغاز شد.

 در مدت‌زمان سه سال فاز اول این پروژه با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و رئیس شرکت اسکان وابسته به بنیاد علوی قطعه اول به بهره‌برداری رسید که بهره‌برداری از همین قطعه موجب رضایت‌مندی شهروندان به واسطه کاهش زمان ۵۰ کیلومتری از مسیر لنده - سوق - دهدشت به تونل کوه پات شده است.

 

 قطعه دوم این مسیر نیز با پیشرفت  ۷۵درصدی خود در حال تکمیل است که امیدواریم با بهره‌برداری از قطعه دوم نیز شاهد توسعه فراگیر و تحقق آرزوی مردم برای خروج از بن‌بست باشیم.

 

 علی شیر محمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «صبح زاگرس» در خصوص راه ارتباطی لنده - تراب گفت: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در طی چند سال گذشته با همراهی و همکاری خوب بنیاد علوی در حوزه راه اجرایی شده است بحث تکمیل قطعه اول راه لنده - تراب بود که نقش مهمی در کاهش ۵۰ کیلومتری لنده - سوق و جاده پا تاوه - دهدشت داشت.

 معاون راه‌های روستایی اداره کل راهداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: قطعه دوم به طول سه ونیم کیلومتر با اعتباری افزون یک هزار میلیارد ریال با پیشرفت ۷۵درصد در حال اجرا است و طی بازدید که از این پروژه داشتیم بحث ابنیه فنی در حال ساخت و در ادامه نیز آغاز زیرسازی و آسفالت آن را خواهیم داشت.

 وی افزود: قطعه سوم این مسیر تا شهر لنده نیز به مناقصه رفت که امیدواریم با انتخاب یک پیمانکار باتجربه شاهد آغاز عملیات اجرایی این قطعه مهم و تکمیل‌کننده قطعه اول و دوم در این محور باشیم.

معاون راه‌های روستایی اداره کل راهداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: اعتبار پیش‌بینی‌شده برای قطعه سوم نیز بیش از یک هزار و ۵۰ میلیارد ریال است که امیدواریم عملیات اجرایی این قطعه نیز هرچه سریع‌تر شروع شود.

 

 سید محمد تقوی در بازدید از آخرین وضعیت راه ارتباطی لنده - تراب گفت: با حمایت خیلی خوب بنیاد علوی سال گذشته و با حضور استاندار و نماینده و مسئولان استانی قطعه اول جاده لنده - تراب به بهره‌برداری رسید که حجم میزان رضایت‌مندی شهروندان از این پروژه به دلیل اهمیت راهبردی آن برای کاهش بیش از ۴۰ کیلومتری مسیر لنده - دهدشت به جاده اصلی دهدشت - پاتاوه شده است.

فرماندار شهرستان لنده گفت: همه ما برای توسعه روزافزون این شهرستان به‌خصوص در حوزه خروج از بن‌بست لنده وظیفه داریم و همه دستگاه‌ها و ادارات باید نسبت به تسریع موانع و مشکلات سد راه این پروژه همت لازم را داشته باشند.

وی افزود: مدیران باید برنامه‌محور باشند و بر اساس یک قالب و برنامه‌ریزی جامع طرح و ایده‌های راهبردی در خصوص پروژه‌ها و مسائل مختلف داشته باشند.

تقوی افزود: میزان حجم خاک‌برداری جاده لنده - تراب برابر تعهد تعین شده از سوی مشاور و اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای پُر شده است و عملیات ساخت ابنیه فنی و پل‌ها از بعد از تعطیلات عید نوروز آغاز شده است و از شش دستگاه پل در طول مسیر تا کنون سه دستگاه پل اصلی بزرگ تعیین شده در طول مسیر تکمیل و مابقی نیز در حال ساخت است.

فرماندار شهرستان لنده گفت: بعد از رفع معارضین که زمان زیادی را برای صلح و سازش به خود اختصاص داد و این مشکل با همراهی و همکاری شورای تأمین و مردم حل شده است بحث وجود خطوط لوله گاز و خط انتقال برق فشارقوی در طول مسیر از دلایل تأخیر پروژه است.

 وی افزود: این مهم با پیگیری مستمر با رایزنی با مدیرعامل شرکت برق استان و همکاری شرکت گاز و پیمانکار پروژه بحث جانمایی پایه‌های برق و بازگشایی کانال خط لوله گاز صورت‌گرفته است و در چند روز آینده بحث جانمایی پایه‌های فشارقوی برق و خط انتقال گاز روستای تراب نیز اجرایی خواهد شد.

تقوی گفت: باتوجه‌به اهمیت این پروژه و تسریع در روند اجرایی آن و باتوجه‌به حجم مطالبات پیمانکاری در چندماهه گذشته با رایزنی و پیگیری‌های مستمر بخشی از مطالبات پیمانکار پرداخت شده است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار