رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1404/04/27 Friday - 2025 18 July الجمعة ، 23 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-27 13:42 شماره خبر : 14520
در خطبه‌های نماز جمعه کهگیلویه‌وبویراحمد مطرح شد؛

امام جمعه دهدشت: ملت ایران با اتحاد، هوشیاری و قدرت دفاعی در برابر توطئه‌ها و تهدیدات دشمنان ایستاده و حفظ منافع ملی و عزت کشور، تنها با حضور فعال و هوشمندانه در عرصه دیپلماسی و انسجام داخلی تحقق می‌یابد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» حجت‌الاسلام علی وحدانی‌فر ظهر امروز در خطبه‌های نمازجمعه این هفته دهدشت، بر اهمیت تقوا و آمادگی کامل برای سفر اربعین تأکید کرد و گفت: سفر حسینی برای شیعه و تمام مسلمانان دنیا حیاتی است. وی با اشاره به اهمیت برپایی مراسم باشکوه و با عظمت که نشانگر عشق و ارادت به امام حسین (ع) است، بر نقش مردم و مسئولان در حمایت و همکاری در موکب‌ها و خدمات‌رسانی در مسیرهای عبور تأکید کرد و افزود: ما باید همچنان در مسیر این حرکت عظیم، با آمادگی کامل و روحیه دینی و ملی، حضور پیدا کنیم.

وحدانی‌فر با اشاره به اهمیت وظیفه ملی و حفظ منافع کشور، گفت: امر ملی، همواره یک وظیفه دینی و اخلاقی است که باید در هر شرایطی مورد توجه قرار گیرد.

وی با تأکید بر نقش کلیدی مسئولان، نیروهای نظامی و نیروهای امنیتی، تصریح کرد: ما در این برهه حساس، باید هوشیار و متحد باشیم؛ امروز، پیروزی‌های دفاعی و نظامی کشور نشانگر عزم و اراده قوی ملت است که دشمنان را ناامید و مایوس کرده است.

خطیب جمعه دهدشت همچنین در خصوص وحدت و همبستگی ملی، گفت: ملت ایران باید همچنان در مقابل تمامی توطئه‌ها و فشارهای خارجی، با همت و اتحاد، مقاوم و استوار بایستد؛ این اتحاد، کلید موفقیت و حفظ تمامیت ارضی است.
حجت‌الاسلام وحدانی‌فر با اشاره به تحرکات دشمنان، تصریح کرد: دشمنان علیه جبهه مقاومت و نظام اسلامی، عملیات‌های ترکیبی حقوقی، رسانه‌ای و نظامی را ادامه می‌دهند، اما ملت ایران با عزم الهی و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری، استوار و قوی است و هیچ‌گاه در مواجهه با این تهدیدات، ضعیف وارد میدان نخواهد شد.

وی افزود: قدرت نظامی و دفاعی ایران، امروز در اوج است و دشمن باید بداند هرگونه تجاوزی، پاسخ سخت و قاطع خواهد داشت؛ ما هرگز پیش‌فرض جنگ نداشتیم، اما در مقابل هر تجاوز، مقاومت و ایستادگی می‌کنیم.

امام جمعه دهدشت به موضوع دیپلماسی و مذاکرات اشاره کرد و گفت: در جهان امروز، جنگ تنها در میدان نظامی نیست، بلکه ترکیبی از دیپلماسی هوشمند، حقوق بین‌الملل، رسانه و اقتصاد است؛ عدم حضور فعال و هوشمند در میدان دیپلماسی، ابتکار عمل را از دست می‌دهد و دشمنان فرصت می‌کنند تا صدای خود را برجسته و برنامه‌های زیان‌بار خود را اجرا کنند.

وحدانی‌ فر بر اهمیت دیپلماسی با هوشمندی و قدرت تاکید کرد و افزود: ما باید در مذاکرات، با تدبیر و درایت کامل، منافع ملی را حفظ کنیم؛ این مذاکرات نباید به خرج منافع و عزت ملی تمام شود، بلکه باید ابزار و فرصت برای تقویت مواضع و نفوذ ایران باشد.

وی با اشاره به نقش نیروهای مسلح، دفاع و امنیت کشور گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، با قدرت، هوشمندی و ایمان، در مقابل دشمنان ایستاده‌اند و اقتدار ملی را حفظ کرده‌اند؛ همچنین، وظیفه شورای نگهبان در برگزاری انتخابات و مراقبت بر سلامت انتخابات، نقشی کلیدی است که تضمین‌کننده حفظ شرع، قانون و وحدت ملی است.

وحدانی فر همچنین ضمن تقدیر از حضور و فعالیت‌های رسانه‌ای و دیپلماتیک، بر اهمیت همگرایی و وحدت نیروها و اقشار مختلف مردم تأکید کرد و گفت: ما باید همچنان با عزم و همت در مسیر حفظ و تقویت کشورمان حرکت کنیم و با وحدتی ملی، در مقابل تمامی خصومت‌ها و تهدیدات دشمنان، سرافراز و پیروز باشیم.

چرام

انتقاد شدید امام جمعه چرام از بی توجهی مسئولان به این شهرستان

امام جمعه چرام از بی توجهی مسئولان نسبت به وضعیت این شهرستان انتقاد کرد .

حجت الاسلام سید نورالله افشار در خطبه های نماز جمعه ۲۷ تیر این شهر با اشاره به سخنان رهبری گفت: خدای متعال نصرت رابرای ملت ایران در ذیل نظام اسلامی و زیرچتر قران و اسلام، تضمین کرده و ملت ایران حتما پیروز خواهد شد.

امام جمعه چرام افزود: نصرت وپیروزی ازناحیه خدا برای ملت ایران در بیان معظم له مشروط است که ملت درذیل نظام اسلامی و زیر چترقرآن و اسلام باشد.افشار ادامه داد: آزادی مسجدالاقصی و بیت‌المقدس آرمان بزرگ مصلحان و آزاداندیشان جهان است چرا که اشغال فلسطین به وسیله رژیم صهیونیستی تنها اشغال یک سرزمین یا یک کشور نبود؛ بلکه در حقیقت نمادی از رویارویی استکبار جهانی با جبهه حق را به تصویر می کشد.

وی با بیان اینکه برای آزاد کردن مسجد الاقصی باید اول خودمان اهل مسجد و آباد کردن مساجد باشیم، عنوان کرد: آباد کردن و زنده نگه داشتن مساجد، یکی از کارهای واجب است.
افشار با بیان اینکه در جنگ ۱۲ روزه ملیت و مذهب پیوند مستحکمی خورد و ایران اسلامی حول محور امام جامعه با عنایات الهی پیروز شد، افزود: رهبری به ذاکر اهل بیت (ع)فرمودند ای ایران بخوان که همه عالم بدانند هویت ملی ما گره خورده به نام امام حسین (ع) است، ما ملت امام حسینیم، ای ایران بخوان که افسانه دو گانه ایران و اسلام، ملت و امت، ملی گرایی و اسلام خواهی، که ده ها سال است برای ذلیل کردن و تحقیر ایران و همه کشورهای اسلامی درست کردند، نابود شود.

وی ادامه داد: خواست رهبر حکیم این است اتحاد و وحدت جامعه حفظ شود چرا که این وحدت سرآغازی برای نابودی و فروپاشی تمدن غربی و غده سرطانی منطقه است.
افشار با اشاره به مشکلات شهر چرام، گفت: بیش از پنجاه درصد شهرک صنعتی این شهرستان تعطیل است در حالی که جوانان چرامی در استان های دیگر به دلیل غیر بومی بودن جذب بازار کار نمی شوند.

وی ادامه داد : زیرساخت های جاده و بهداشت شهرستان در وضعیت مطلوب و مورد رضایت نیست.

امام جمعه چرام با بیان اینکه بعد از پانزده سال شهرستانی؛ بعلت نبود برخی ادارات مثل اوقاف و امور خیریه؛ مردم باید به شهرستان کهگیلویه مراجعه کنند، اضافه کرد: قسمت غم انگیز در شهرستان چرام این است که دانشگاه پیام نور و دولتی تعطیل شد و قرار است شعبه بانک تجارت چرام را تعطیل نمایند؛ آیا این سبک توزیع امکانات در استان عادلانه است؟
افشار عنوان کرد: چرا مسولان مربوطه نباید حداقل امکانات را برای رفاه و آسایش مردم در نظر بگیرند؟ من وظیفه داشتم زمزمه های جمع کردن بانک تجارت شهرستان را به اطلاع استاندار و نماینده برسانم. حجت الاسلام افشار در پایان گفت: پیشنهاد می شود اگر قرار بر این است و محرومیت ها ادامه داشته باشد؛ در ورودی شهر بنویسید به روستای چرام خوش آمدید تا مردم توقع امکانات متناسب با شهرستان را نداشته باشند.

مطالبه امام جمعه چاروسا: شفافیت و هماهنگی در زمان‌بندی خاموشی‌ها

امام جمعه قلعه رئیسی با اشاره به قطعی‌های اخیر برق در چاروسا خواستار شفافیت در اطلاع‌رسانی و هماهنگی بهتر زمان‌بندی خاموشی‌ها شد و تأکید کرد مردم حق دارند از برنامه‌های قطع برق مطلع باشند.

حجت‌الاسلام علی حیدر حیدرخواه، امام جمعه قلعه رئیسی، در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اخیر گفت: برخلاف تحلیل‌های جهانی، رهبر انقلاب تأکید کردند جمهوری اسلامی ایران نه آغازگر جنگ بود و نه به استقبال آن رفت، اما در صورت حمله دشمن، پاسخ قاطع و مبتکرانه داد. وی این بازدارندگی را نتیجه اقتدار و منطق ایران دانستند و گفتند: ایران در برابر هرگونه تحمیل، چه در میدان جنگ و چه در عرصه دیپلماسی، مقاومت می‌کند.
امام جمعه قلعه رئیسی افزود: رهبری بر حفظ انسجام و وحدت ملی تأکید کردند و بیان داشتند همه اقشار با تنوع دیدگاه‌ها باید اتحاد خود را حفظ کنند. وی تصریح کرد: امروز تمام ارکان نظام از ارتش و سپاه تا دولت و دیپلماسی، پایبند به اصول منافع ملی و مقاومت هستند و ایران رفتار پساجنگ را بر مبنای عقلانیت و منافع ملی تنظیم می‌کند.وی تحولات منطقه، به ویژه اتفاقات سوریه و عراق را تکرار سناریوی آمریکا توصیف کرد و گفت: رژیم صهیونیستی به نیابت از غرب بحران ایجاد می‌کند و سپس آمریکا تلاش می‌کند با گرفتن امتیازات، آتش‌بس را به نام صلح ثبت کند؛ در حالی که این روند تحمیل و غارت است. وی هشدار داد: ابزار آنها جنگ نرم و القای ذهنی برای پذیرش ویرانگران به عنوان منجی است.
امام جمعه قلعه رئیسی با انتقاد از قطع برق‌های بدون برنامه در چاروسا گفت: اینکه درست یک ساعت پیش از نماز جمعه و در هفته‌های گذشته برق بدون اطلاع قبلی قطع می‌شود، نشان‌دهنده نبود برنامه‌ریزی در شرکت توزیع برق است. وی افزود: ممکن است برخی مشکلات فنی پیش بیاید، اما قطع برق بی‌برنامه توجیه‌پذیر نیست و انتظار داریم دیگر شاهد چنین وضعیتی نباشیم.
حیدرخواه همچنین با اشاره به تودیع و معارفه شهردار جدید چاروسا، از زحمات شهردار پیشین و سرپرست شهرداری قدردانی و تأکید کرد: شهردار جدید باید دغدغه اصلیش مردم و حل مشکلات آنها باشد؛ هرگونه غفلت از این وظیفه خیانت است. وی بر لزوم تعامل با شورا، مشورت با نخبگان و بهره‌گیری از تجارب گذشته برای خدمات بهتر به مردم تأکید کرد.

گچساران

تونل دیل؛ مطالبه زمین‌مانده و کلید توسعه استان

امام‌جمعه گچساران با انتقاد از روند کند پروژه تونل دیل، آن را مطالبه‌ای جدی برای توسعه راه‌های ارتباطی و شکوفایی گردشگری در روستاهای هدف این شهرستان دانست و از مسئولان خواست با عملیاتی کردن وعده‌ها، پاسخی به اعتماد مردم دهند.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید عنایت هاشمی‌منش، امام‌جمعه گچساران ظهر امروز در خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته ضمن دعوت نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، با اشاره به مناسبت‌های هفته جاری گفت: اگر کسی اهل تقوا باشد و در زندگی خود، خداوند را شاهد و ناظر بر رفتارش بداند، خداوند به او دانایی از جنس حکمت عطا می‌کند. انسان متقی و اهل فرقان، قدرت تشخیص و توانایی دارد و به‌خوبی حق را از باطل تشخیص می‌دهد.
وی افزود: کسی که از خداوند بترسد، به تبع آن، دیگران نیز از او خواهند ترسید. شهدای ما اینگونه بودند. پس برای کسب تقوای الهی باید کوشید، چراکه وعده‌های الهی حق است و نصرت خداوند متعال، تا زمانی است که انسان به وظیفه و مسئولیتش عمل کند.
امام‌جمعه گچساران تصریح کرد: امروز باید به هر شکل ممکن، اتحاد و انسجام ملی را صیانت کرد و در برابر دسیسه‌های دشمنان با وحدت، همدلی و اطاعت‌پذیری از ولی‌امر مسلمین حضرت امام خامنه‌ای، سرافراز بیرون آمد؛ که به حول و قوه الهی، جبهه حق پیروز نهایی خواهد بود.
وی با اشاره به دیدار اخیر رهبر معظم انقلاب با مسئولان ارشد قضایی، گفت: در این دیدار، سه پیام کلیدی تبیین شد؛ پاسخ کوبنده به دشمن، صیانت از وحدت ملی، و پوشش هم‌زمان دیپلماسی و قدرت نظامی برای دفاع از کشور. پیروزی بر نظام سلطه و اتحاد بی‌سابقه مردم در جنگ ۱۲روزه اخیر بیش از هر زمان دیگری آشکار شد.
خطیب جمعه گچساران تأکید کرد: حمله موشکی ایران به پایگاه العُدید آمریکا در قطر نیز اقتدار جمهوری اسلامی را بار دیگر اثبات کرد. دشمنان در رویارویی با نظام اسلامی، شکست‌خورده‌اند. آتش‌بس حاصل این پاسخ‌های سهمگین بود و انسجام ملی باید ادامه یابد. امروز شرط رسیدن به نصرت و سعادت الهی، اطاعت محض از ولایت فقیه است.
وی گفت: رهبر انقلاب مذاکره را مشروط به دو شرط دانستند: نخست، عدم فریبکاری طرف آمریکایی؛ و دوم، محکومیت حمله صهیونیست‌ها به ایران از سوی آمریکا، اروپا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی. در غیر این‌صورت، نباید وارد مذاکره‌ای شد که بی‌ثمر است. برجام را آمریکایی‌ها ترک کردند و به تعهداتشان پایبند نبودند.
حجت‌الاسلام هاشمی‌منش افزود: امروز نظام سلطه نشان داده که قانون، همان قانون جنگل است. ایران اسلامی بدون سلاح هسته‌ای هم قدرتمند است و همچنان حامی مظلومان عالم باقی خواهد ماند. امروز دوران طلایی مبارزه حق علیه باطل است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی بدون کمک هیچ کشوری، با اتکا به خداوند و ملت متحد و رهبری شجاع، در برابر هر قدرت استکباری ایستادگی می‌کند. حضرت امام راحل فرمودند که پشتیبان ولایت فقیه باشید تا آسیبی به مملکت وارد نشود. آمریکا و رژیم صهیونیستی با ایران قوی مشکل دارند و شعارهای حقوق بشری غرب دروغی بیش نیست.
خطیب جمعه گچساران خاطرنشان کرد: فتنه ۸۸ یک نمایش و خیانت رسانه‌های غرب علیه ملت ایران بود، اما نسل جدید ثابت کرد که آماده شهادت و مبارزه با دشمن صهیونیستی است. این، از دستاوردهای جنگ ۱۲روزه اخیر بود.
وی از قوه قضائیه خواست با کسانی که در داخل کشور با موضع‌گیری‌های بی‌خردانه به دنبال ایجاد ناامیدی و تزلزل در جامعه هستند، قاطعانه برخورد شود.
حجت‌الاسلام هاشمی‌منش با اشاره به جایگاه امام سجاد (ع) گفت: ایشان سردار بزرگ جهاد تبیین بودند و در برابر کسانی که می‌خواستند حادثه کربلا را به فراموشی بسپارند، ایستادند و مکتب عاشورا را پایه‌گذاری کردند.
خطیب جمعه گچساران با تبریک ۲۶ تیرماه، سالروز تأسیس شورای نگهبان، این نهاد را سوپاپ اطمینان نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: شورای نگهبان یکی از مهم‌ترین و افتخارآمیزترین نهادهای حاکمیتی کشور است.
وی همچنین ۲۵ تیر، روز بهزیستی را تبریک گفت و آن را عبادتی مضاعف دانست.
امام‌جمعه گچساران با اشاره به تحرکات عمرانی در سطح شهرستان اظهار کرد: پروژه‌ها باید زمان‌بندی مشخص داشته باشند. نباید پروژه‌ای مانع خدمات دیگر شود یا آرامش مردم را مختل کند. تلاش شود طرح‌ها هرچه زودتر به سرانجام برسند.
وی افزود: روز گذشته آقای محسنی بندپی، معاون وزیر میراث فرهنگی، به همراه جمعی از مسئولان استانی از روستاهای دیل، آرو و مارین بازدید کردند. این روستاها در سال‌های اخیر به‌عنوان مقصد گردشگری مطرح شده‌اند. روستای مارین حتی در مسیر ثبت جهانی قرار دارد، چراکه ظرفیت‌های طبیعی، فرهنگی و تاریخی بی‌نظیری دارد. اما تحقق این مهم، مستلزم برنامه‌ریزی دقیق، منابع مالی کافی و اراده عملی دولت و مسئولان محلی برای ایجاد زیرساخت‌های لازم است.
 خطیب جمعه گچساران در پایان با اشاره به مسئله راه‌های ارتباطی گفت: پروژه تونل دیل، ظرفیتی مهم برای پیوند روستاهای هدف گردشگری به جاده پاتاوه–دهدشت و جنوب کشور است؛ اما متأسفانه سال‌هاست که روی زمین مانده و مردم همچنان چشم‌انتظار بهره‌برداری از آن هستند. هرچند قدم‌هایی برداشته شده، اما باید این پروژه زودتر به نتیجه برسد. نگاه مثبت مسئولان کشوری به این منطقه قابل تقدیر است، اما وعده‌ها باید عملیاتی شود. پایداری فرهنگی و زیست‌محیطی نیز باید در برنامه توسعه گردشگری این روستاها لحاظ گردد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!