رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1404/02/19 Friday - 2025 09 May الجمعة ، 11 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1403-03-09 03:24 شماره خبر : 4544
افق بلندمدت دولت سیزدهم برای توسعه کهگیلویه‌وبویراحمد؛

پروژه گردشگری پل معلق شیشه‌ای همراه با اجرای تله‌کابین و جامپینگ در منطقه مهریان و اتصال آن به پارک جنگی یاسوج را بایدافق بلندمدت دولت سیزدهم برای توسعه کهگیلویه‌وبویراحمد دانست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» کهگیلویه وبویراحمد به دلیل داشتن طبیعت منحصربه‌فرد و طبیعت خدادادی‌اش دارای ظرفیت‌های بسیاری در امر گردشگری بوده که همین مسئله باعث شده که این استان به سرزمین چهارفصل نیز لقب بگیرد.

داشتن کوه‌های سر به فلک کشیده، آب‌های روان رودخانه‌های فصلی و دائمی، چشمه‌های متعدد، جنگل‌های انبوه بلوط باعث شده که این دیار از ظرفیت‌های بالقوه‌ای در این زمینه برخوردار باشد.

ظرفیت‌هایی که دولت سیزدهم آن را لمس کرد

در همین راستا مرکز استان یا همان یاسوج به‌عنوان پایتخت طبیعت دارای ظرفیت‌های بالقوه‌ای در این زمینه بوده که باعث شده دولت مردان سیزدهم در راستای توسعه متوازن این دیار ،چندین پروژه گردشگری و توسعه‌مند را در دست اقدام داشته باشند.

از سویی دیگر یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد بهشتی در جنوب ایران، در دامنه‌های کوه دنا بخشی از خطه زاگرس و در ارتفاع یک هزار و۸۷۰ متری از سطح دریا قرار دارد و ساکنان مهمان‌نواز از قوم بزرگ لر دارد که همه این خصوصیات باعث شده که این دیار جدیدترین مقصد گردشگران باشد.

یاسوج که پس از رشت، دومین مرکز استان ایران ازنظر بارش برف و باران بوده و با دارا بودن رودخانه‌های دائمی و خروشان ازجمله بشار و مهریان و سریز و پل کلو و خرسان و چشمه‌های متعدد و اماکن تاریخی و تفرجگاه‌های بکر همچون تنگ مهریان و تنگ آبشار از آب‌وهوای مطبوع توانسته است در چند سال اخیر ایران‌گردان و گردشگران زیادی را جلب خود کند.

طبیعت منحصر به فرد پایتخت طبیعت ایران

از سویی دیگر قرار داشتن جاذبه‌های گردشگری در فاصله نزدیک به هم دیگر و گاهی در شهر از ویژگی‌های منحصربه‌فرد گردشگری در شهر یاسوج است.

شهید جمهور دولت سیزدهم حضرت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در طی سه سال تصدی در پست ریاست جمهوری دولت سیزدهم دو بار به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر و از نزدیک زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های این استان را مورد آنالیز قرارداد و دستور بر توسعه روزافزون این دیار با توجه به ظرفیت‌هایش را ابلاغ کرد.

سفرهای پربرکت سیدالشهدای خدمت به سرزمین چهارفصل

سفرهای شهید جمهور مردمی و انقلابی دولت سیزدهم به دیار باعث رونق و آبادانی بسیاری در این دیار مرحوم شد و پروژه‌های بسیار و مثمر ثمری هم به افتتاح و هم در دست اقدام قرار گرفت.

یکی از پروژه‌های مهم درزمینهٔ گردشگری در این پایتخت طبیعت ایران را باید پروژه گردشگری پل شیشه‌ای همراه با اجرای تله‌کابین و جامپینگ در منطقه مهریان و اتصال آن به پارک جنگی یاسوج دانست.

باید بدانیم که پارک بزرگ جنگلی، طبیعی منحصربه‌فرد و ظرفیتی عظیم برای توسعه گردشگری در یاسوج ملقب به پایتخت طبیعت دارد که می‌توان با توسعه امکاناتی از قبیل تله‌کابین، سورتمه، زیپ لاین، تله سیژ و غیره در آینده یکی از طرح‌های بزرگ گردشگری جنوب کشور محسوب شود، که حتی برخی امکانات آن نیز می‌تواند در سطح خاورمیانه آن را بی‌نظیر کند.

کلنگ بزگترین پروژه گردشگری جنوب کشور با دستور شهید جمهور

در همین راستا کلنگ آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح گردشگری جنوب کشور (مجموعه گردشگری پل معلق شیشه‌ای) با سرمایه‌ای معادل ۹ هزار میلیارد ریال هم‌زمان با دومین سفر شهید جمهور به استان کهگیلویه وبویراحمد با حضور معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در یاسوج به زمین زده شد. 

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در آئین کلنگ زنی این پروژه تصریح کرده است: طرح‌های گردشگری قابل‌توجهی در کهگیلویه وبویراحمد در دستور کار قرار دارد که باید نسبت به اتمام کار توجه شود و کار ها ناتمام رها نشود.

منصوری تأکید کرده است: قرار است در فاز یک این پروژه تله‌کابین کلنگ زنی شود و در فاز دوم احداث پل شیشه‌ای از سر گرفته شود.

در همین زمینه علی‌اصغر شال‌بافیان در آیین آغاز عملیات اجرایی طرح گردشگری پل معلق یاسوج، گفته است: این طرح با مشارکت بخش خصوصی و حمایت دولت اجرا می‌شود.

معاون گردشگری وزیر میراث، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داده است: کهگیلویه وبویراحمد ظرفیت بسیار بالایی برای جذب گردشگر دارد و دولت از هرگونه سرمایه‌گذاری در راستای توسعه زیرساخت‌های گردشگری این استان به‌صورت ویژه حمایت می‌کند.

پروژه های تحول زا برای یاسوج و سرزمین دنا

شال‌بافیان افزوده است: حجم سرمایه‌گذاری در این پروژه ۹ هزار میلیارد ریال پیش‌بینی‌شده است و با ایجاد این پروژه رونق اقتصادی خوبی در صنعت گردشگری کهگیلویه وبویراحمد ایجاد می‌شود.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی نیز تصریح کرده است: با اجرای این طرح گردشگری برای ۲۵۰ نفر شغل ایجاد می‌شود، در این مجموعه گردشگری قرار است تله‌کابین، پل معلق،تله سیژ، کافی شاپ و سوئیت های اقامتی اجرا شود.

همچنین مشاور طرح تله‌کابین تنگ مهریان هم گفته است: این تله‌کابین به طول ۵.۵ کیلومتر احداث می‌شود، سرمایه فاز اول آن ۲۰۰ میلیارد تومان است که توسط بخش خصوصی تأمین‌شده و در فازهای بعدی تا ۷۰۰ میلیارد تومان قابل‌افزایش است، تله‌کابین در تنگ مهریان در فاز اول به طول هزار متر به مرحله اجرا خواهد رفت و پل معلق در فاز دوم بااعتبار ۶۵۰ میلیارد تومان اجرا می‌شود.

افق بلندمدت دولت سیزدهم برای توسعه کهگیلویه‌وبویراحمد

همچنین استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: طرح گردشگری پل معلق یاسوج به‌عنوان یک کار فاخر و بزرگ ملی بوده که در دور دوم سفر شهید جمهور به کهگیلویه وبویراحمد کلنگ زنی شده است.

سید علی احمدزاده اظهار کرد: این طرح گردشگری در کنار شهر یاسوج پیش‌بینی‌شده است و راه‌اندازی آن، تحول عظیمی در مرکز استان ایجاد می‌کند.

باید بدانیم که کهگیلویه وبویراحمد با حدود ۱۶هزار کیلومتر مترمربع بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خوزستان واقع‌شده بیش از ۲ هزار اثر تاریخی دارد که افزون بر ۷۰۰ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

این سرزمین همچنین دارای ۱۴منطقه نمونه و ۱۱روستای هدف گردشگری، ۱۷ اردوگاه رفاهی، یک شهر هدف منطقه ویژه گردشگری و چهار کمپین اقامتی است.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار