رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/02/14 Sunday - 2025 04 May الأحد ، 6 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-13 14:01 شماره خبر : 12509
مطالبات‌مردمی؛

چند صباحی است که زمزمه های با این مضمون «نان بی کیفیت» به گوش می رسد و اکثریت مردم به این موضوع گلایه‌مند هستند و این شبهه در بین آنها ایجاد شده که « آرد یا نان» کدامیک بی کیفیت است؟!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» مدت‌هاست شهروندان یاسوجی نسبت به تهیه نان شکایات و انتقادات خود را از طریق رسانه‌ها به گوش مسئولان رسانیده‌اند، ولی در سایه عدم نظارت مسئولان این موضوع هنوز ادامه دارد.

استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن آب و هوایی مطلوب و چشمه‌ها و رودخانه‌های جوشان از دیرباز تاکنون بستر مناسبی برای کشاورزی بوده است شغل اکثر مردم در این استان نیز کشاورزی به‌صورت دیم و آبی است.

عمده محصولات تولیدی در این استان گندم، جو و برنج می‌باشد. گندم استان کهگیلویه و بویراحمد جزء ۴ گندم برتر کشور و حدود ۸۰ درصد از آرد استان از گندم خود استان تامین می‌شود. مردم بر این باورند که بهایی که در ازای نان می‌پردازند، متناسب با کیفیت نان نمی‌باشد، گندم در استان کهگیلویه و بویراحمد از نظر کیفیت، قیمت و گلوتن از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار است.

شلوغی نانوایی‌ها بالاخص نانوایی‌های سنگک، بربری، نان‌جو باعث اتلاف وقت بسیار زیادی از مردم می‌شود، کیفیت نان در استان کهگیلویه و بویراحمد در سال‌های اخیر بالاخص در این روزها به یک دغدغه و چالشی جدی برای مردم تبدیل شده است، علت این امر به قوت غالب بودن نان در بین خانوارهای هم‌استانی است، تقاضای خرید نان در طول شبانه‌روز در بین مردم و شهروندان بسیار بالا است.

گندم محصولی استراتژیک و ماده اولیه بسیاری از اقلام اساسی از جمله؛ نان، ماکارونی و سایر است که هرساله چیزی حدود ۱۰ الی ۱۱ میلیون تن گندم برای تامین آرد موردنیاز نانوایی‌ها تبدیل به آرد در اختیار آنان قرار می‌گیرد. کیفیت گندم و در نهایت آرد بسته به مناطق مختلف و شرایط آب و هوایی متفاوت است، و بهترین نوع آن گندم با کشت آبی است، به گفته مسئولان در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۲ هزار هکتار کشت آبی و گندم دیم حدود ۷۵ هزار هکتار زمین در کهگیلویه و بویداحمد به کاشت این محصول اختصاص یافته بود.

حال سئوال اینجاست چرا با وجود این میزان از برداشت‌ها و افزایش در تولید و برداشت همچنین اعلام بالا بودن کیفیت گندم در استان باز هم ما با بی‌کیفیتی نان در جای‌جای استان کهگیلویه و بویراحمد بالاخص یاسوج مواجه هستیم؟

این پایگاه خبری پیگیری معضلات و مشکلات شهری و مردمی و انعکاس آن به مسئولان جهت برطرف‌کردن آنان را رسالت خود می‌داند؛ از این‌رو اقدام به رسانه‌ای کردن مشکلات و معضلات شهروندان می‌کند.

اسلام‌نیا در گفتگو با خبرنگار میدانی پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در این خصوص گفت: شلوغی نانوایی‌ها سرسام‌آور است، هر نانوایی بیش‌از چند ده نفر مشتری جلویش صف کشیده است، در نوبت ماندن برای خرید نانی که وسط آن‌را نیست، کناره‌هایش خمیر است و وسطش آنقدر نازک‌است که به‌محض سرد شدن سنگ می‌شود فقط اتلاف وفت است.

این شهروند یاسوجی با ابراز ناراحتی گفتد این فقط صف نانواهای لواش است، شما سری به نانوایی‌های سنگک و یا بربری بزنید، آن‌جا انقدر جمعیت زیاد است که کمتر کسی ترغیب می‌شود برای گرفتن دو نان چندین ساعت سرصف بایستد.

حسینی‌نیک گفت: هرگاه از شاگرد و یا نانوادار اعتراض می‌کنیم آنان در جواب بی‌کیفیت بودن نانشان می‌گویند: از زمان هوشمندسازی سامانه‌ کارت‌ها و رصد سهمیه آرد کافی به نانوایی‌ها نمی‌رسد و این دلیل ساعات کم کار و بی‌کیفیتی نان است.

وی افزود: نانوادارها می‌گویند تقاضا از سمت شهروندان بالاست و ما آرد کافی برای تامین نان آنان را نداریم.

دادگر گفت: اگر کمی به کار نانوایی‌ها دقت کنید خواهید دید که چانه خمیر آنان وزن و کیفیت مناسب و استانداردی ندارد، شاگردها و نانوایان اگر مهارت لازم برای پخت نان برخوردار نمی‌باشند. نانی که تحویل ما داده می‌شود یا خمیر است یا نصفه و یا سوخته است.

وی بیان داشت: موضو مهارت نانوایان مسئل بسیار مهمی است که ناظران می‌بایست علاوه بر نظارت بر کیفیت و قیمت بر مهارت نانوایان نیز دقت داشته باشند.

مطهری گفت: استان ما از نظر تامین گندم و آرد نباید مشکلی داشته باشد چرا که در استان ما اغلب کشاورزان گندم می‌کارند، پس چرا باید کیفیت آرد و نان ما اینگونه باشد؟!

وی با ابراز گلایه از مسئولان گفت: چرا مسئولان بر موضوع آرد و نان که بخش اصلی از معیشت و قوت غالب مردم ماست نظارت ندارند؟ مسئولان هر روزه در جلسات خود از افزایش برداشت گندم در استان و کیفیت و کمیت خبر می‌دهند، این افزایش‌ها در کیفیت و کمیت کجاست که در سطح جامعه دیده نمی‌شوند؟

نانوادار یاسوجی در یکی‌از خیابان‌های شاهد گفت: کیفیت نان و مهارت کارگران ما کم نیست، بلکه سهمیه ما نسبت به سال‌های قبل کم شده است و علت این امر به سهمیه کم ما برمر‌گردد ما قبلا چیزی حدود ۵ کیسه آرد پخت می‌کردیم ولی اکنون این رقم به نصف رسیده‌است.

وی با ناراحتی افزود: کیفیت آرد نیز همانند سال‌های گذشته نیست، روی سخن من با مسئولان است یک روز به واحدها و نانوایی‌ها سری بزنند و کیفیت آردها را مورد قضاوت قرار دهند.

ابوالحسن صداقت‌کیش در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص کیفیت آرد و نان در سطح استان بالاخص شهر یاسوج گفت: کیفیت آرد در استان استاندارد بوده و هیچ‌گونه مشکلی ندارد، با توجه به آنکه آرد جزء کالاهایی است که استاندارد اجباری دارد، طی بررسی‌های به‌عمل آمده طی چند سال‌ گذشته توسط همکاران در استاندارد و معاونت غذا و دارو تاکنون موضوعی در رابطه با بحث کیفیت پایین و یا عدم کیفیت آن به ما ارائه نشده است که اصلاح کنیم، یعنی عملا آرد ما از نظر استاندارد و کیفیت مشکلی ندارد و استاندارد آن رعایت شده است. 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با میزان سهمیه آرد نانوایی‌ها گفت: ما در سطح شهر و استان نانوایی‌هایی داریم که باتوجه به عملکرد آنان در سامانه نانی‌نو و تشویق و یا تنبیه نانوایی توسط این سامانه سهمیه آرد ماهانه آن از طریق سامانه کشوری نانی‌نو در بسیت و پنجم همر ماه بارگذاری و ساماندهی خرید انجام می‌شود.

وی افزود: نانوایی‌ها از سامانه نانی‌نو به‌صورت مستقیم خرید می‌کنند، و ما مکلف به تامین آرد برحسب آن تعدادی که سامانه لحاظ می‌کند هستیم، پس این مورد مربوط به ما نیست بلکه مربوط به سامانه نانی‌نو و میزان عملکرد خود نانوایی‌ها است.

صداقت‌کیش در رابطه با مزایا و معایب سامانه نانی‌نو و نقش آن در جلوگیری از قاچاق آرد گفت: این سامانه از مزایا و معایبی برخوردار است که دست‌اندرکاران کشوری هم مزایا و هم معایب آن را مشاهده و بررسی کردند، آن‌ها به دنبال برطرف‌کردن معایب و ارتقاء مزایای آن هستند، ان‌شاءالله که این عملکرد این سامانه مثبت بوده و منتهی به آن شود که آرد به‌صورت بهینه مصرف شود.

وی‌افزود: ما از نظر ظاهری نمی‌توانیم کیفیت خوب و یا بد بودن آرد را تشخیص دهیم، اداره‌کل استاندارد مسئول بررسی کیفیت آرد است این آرد در آزمایشگاه‌ها مورد آزمایش قرار گرفته و اگر آرد ما مشکلی داشته باشد به‌صورت مکتوب به ما اعلام خواهد شد، ما نیز موظف به رفع آن خواهیم بود، تاکنون چنین موردی وجود نداشته و همه آردها از کیفیت و استاندارد مناسب برخورد بوده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بخشی از کیفیت نان نیز به خود نانواها، تجهیزات، شاطر و حتی نوع آب سرد و گرم و سایر موارد برمی‌گردد که این عوامل را می‌توان بخش اعظمی از پخت نان با کیفیت دانست.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار